Amersfoort verwijdert onveilige fietspaaltjes

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:02-04-2012

In Amersfoort wordt de fietsveiligheid verbeterd door paaltjes van fietspaden te verwijderen. Hiervoor hebben de inwoners van 1 november tot 1 februari kunnen stemmen op onveilige fietspaaltjes. De website waarop dit kon, is onderdeel van een proefproject van het Fietsberaad om het aantal paaltjes op fietspaden te verminderen en de fietsveiligheid te verbeteren. Er worden nu 90 paaltjes verwijderd.


In totaal is er bijna 2700 keer gestemd. Een aantal paaltjes in de top 25 die daar uit voort kwam was al verwijderd in verband met het openstellen van de strooiroutes deze winter.
Normaal gesproken plaatst de gemeente deze “winterpaaltjes” elk jaar rond 1 april terug. De “winterpaaltjes” uit de top 25 komen nu niet meer terug. Daarnaast worden nog circa 60 andere “winterpaaltjes” niet teruggeplaatst.
De afgelopen tijd heeft de gemeente 240 paaltjes beoordeeld waarvan er nu 90 verdwijnen. Op de website www.fietspaaltjesamersfoort.nl is vanaf woensdag 4 april te zien welke maatregelen worden genomen bij de paaltjes waarop gestemd is. Het kan zijn dat de paaltjes worden weggehaald of dat de zichtbaarheid wordt verbeterd.
De gemeente evalueert de pilot in het voorjaar samen met het landelijk Fietsberaad. Samen met de ervaring van de gemeente Goes, waar dezelfde proef wordt uitgevoerd, worden dan duidelijkere richtlijnen voor het plaatsen en verwijderen van fietspaaltjes opgesteld.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Amersfoort verwijdert onveilige fietspaaltjes

Scroll naar boven