Zoekresultaten

6165 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Aantal speed pedelecs groeit sterk in België
België telde op 1 augustus van dit jaar in totaal ruim 24.000 speed pedelecs. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in ons land.
Deens onderzoek: Fietsers zorgen voor substantieel deel winkelomzet
Het fietsvriendelijk maken van winkelstraten stuit nogal eens op verzet onder winkeliers. Toch blijken fietsers ook goede klanten, zo blijkt ook uit onderzoek in Denemarken.
Den Haag start proef met een schoolstraat
Als eerste in Nederland start Den Haag vandaag in de Abeelstraat bij de Christelijke Montessorischool 'De Abeel' een proef met een schoolstraat. Dit betekent dat de straat waar de school staat twee keer per dag tijdens de haal- en brengtijden wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
Krijgt de elektrische step het voordeel van de twijfel?
In Duitsland is de elektrische step sinds een paar maanden officieel toegelaten. Verkeersdeskundigen zijn er vooralsnog niet gerust op. Maar als je ze toelaat, moet je in ieder geval zorgen voor de handhaving van de regels.
Fietsbonus leidt niet automatisch tot minder vraag naar autoparkeerplaatsen
Verhoog de autoparkeertarieven én geeft fietsers een bonus. Dan zal de vraag naar parkeerplaatsen doen afnemen. Dat was het idee achter het plan om bij Maastricht UMC+ ruimte te scheppen voor nieuwbouw. Maar dat lijkt toch tegen te vallen.
Beijing opent fietssnelweg met wisselstrook
De eerste fietssnelweg in Beijing heeft een paar opvallende kenmerken. Bijvoorbeeld een wisselstrook in het midden, die ’s ochtends de ene kant op beschikbaar is, en ’s avonds de andere kant op.
Groene golf voor fietsers in Düsseldorf
In ons land kennen we de Schwung-app, die fietsers groen belooft bij het verkeerslicht. De Duitse tegenhanger is de Traffic Pilot-app, die wordt aangeprezen als ‘groene golf-app’. Die laatste is minder geavanceerd, maar wellicht goedkoper te installeren voor een wegbeheerder.
NS test nieuwe in- en uitcheck zone voor fietsenstallingen
Reizigers die hun fiets in de fietsenstalling aan de Belcrumzijde van NS Station Breda of de stalling van NS Station Harderwijk zetten hoeven niet meer in de file te staan in de spits als een nieuwe test van NS slaagt.
Op de e-fiets naar het werk wordt met de tijd steeds leuker
Forenzen die overstappen op de e-fiets zijn van begin af aan blij met die overstap. Sterker nog, na een tijdje neemt die tevredenheid alleen maar toe.
Schiphol wil meer woon-werkers op de fiets verkeer per fiets
Schiphol wil de komende jaren het aantal luchthavenmedewerkers dat met de fiets komt laten stijgen van 4.000 naar 10.000. Om deze ambitie te realiseren, is een gericht fietsprogramma ontwikkeld.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven