Zoekresultaten

6518 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Moeten we naar het werk fietsen?
Dat is de titel van een Engelse studie die gaat over de vraag of de risico’s van het fietsen opwegen tegen de gezondheidswinst door meer bewegen. Het antwoord is: ja. Maar de winst zou groter zijn als fietsen veiliger wordt.
ANWB haalt inmiddels 6 op 10 gestolen fietsen terug aan de hand van een tracker
Een gelijmde tracker op de fiets zorgt ervoor dat aardig wat gestolen fietsen worden opgespoord.
Niet alle speed-pedelecrijders zijn gelijk
Over berijders van speed-pedelecs bestaan de nodige vooroordelen. Maar je kunt ze zeker niet over één kam scheren, blijkt uit een nieuwe studie. Je hebt fanatieke, maar ook relaxte rijders.
De speed pedelec: wie zijn de gebruikers?
Een multi-dimensionale segmentatie van speed pedelec-gebruikers in Nederland.
Arriva vervangt Nextbike door eigen deelfiets
Arriva Limburg heeft per 1 september de Nextbike deelfiets in Maastricht vervangen door een eigen deelfiets.
Belgische Velopark-website biedt al info over 2500 stallingen
Begin december 2019 lanceerde Fietsberaad Vlaanderen Velopark, een digitaal platform met alle fietsenstalling in België. Inmiddels bevat de database al meer dan 2500 stallingen, die worden gepresenteerd op een toegankelijke website.
Iconische fietsbrug in Australië naar Nederlands ontwerp
Fietsbruggen krijgen steeds vaker het predicaat ‘iconisch’ toebedeeld. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi. De overheid geeft er het statement mee af de fiets serieus te nemen.
Bikescout zorgt voor minder bijna-ongevallen
Knipperende leds in het wegdek die automobilisten waarschuwen voor naderende fietsers zorgen voor aanzienlijk minder bijna-ongevallen. Maar automobilisten zijn soms wel geneigd het fietspad wat sneller over te steken.
Verkeersanalyse Bikescout Westland
In het tweede kwartaal van 2018 is op twee fietsoversteken op de Middel Broekweg in Westland een Bikescout geïnstalleerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. Eén locatie – de fietsoversteek bij de kruising Middel Broekweg / Zwethlaan – is geselecteerd als testlocatie voor een verkeersanalyse.
TeamAlert: Jongeren en nieuwe vervoersmiddelen
Onderzoek door TeamAlert naar het gebruik van nieuwe vervoersmiddelen bij jongeren zoals hoverboards en electronische steps.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven