Zoekresultaten

6067 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Fietsen door het museum
In Vlaanderen zagen we het al vaker. Fietspaden op bijzonder locaties, zoals door een meertje of hoog in de bomen. Allemaal om het toeristisch fietsen nog aantrekkelijker te maken. Bij het Oorlogsmuseum Overloon dachten ze: zoiets kunnen wij ook. Ze bouwden een fietsroute dwars door het museum.
Sporten we minder omdat we toch al fietsen?
Fietsen is gezond, valt in elke mobiliteitsnota te lezen. Maar in welke mate? Of is het misschien zo dat fietsers minder naar de sportschool gaan?
Deltaplan Mobiliteitsalliantie: investeren in de fiets
Betalen naar gebruik, het inrichten van hubs aan de stadsranden en inzet van MaaS. Thema’s die veel aandacht krijgen in het Deltaplan van de Mobiliteitsalliantie maar die niet realiseerbaar zijn zonder forse investeringen in fietsinfrastructuur.
Deltaplan 2030
De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobiliteit anders worden ingericht. De Mobiliteitsalliantie doet hiervoor concrete voorstellen.
Eerst resultaten van Amsterdam Ping-fietsenquête
Met een knop op het stuur konden Amsterdamse fietsers de afgelopen tijd verkeersituatie beoordelen. In totaal deden 700 fietsers mee aan het project Ping if you Care. Die pingden gemiddeld 44 keer, het meest over slecht wegdek en lang rood bij het verkeerslicht
Fietskoeriers halen producten van lokale winkels voor werkende consumenten
Het duurzame Amsterdamse bezorgplatform Bringly lanceert deze maand een app waarbij fietskoeriers de spil zijn tussen lokale winkeliers en werkende consumenten. Zij kunnen via de app bestellingen doen die dezelfde avond nog CO2-neutraal worden bezorgd.
Toolkit Mobiliteit en Gedrag
Voor het beïnvloeden van gedrag en het meten daarvan zijn er verschillende tools beschikbaar. Op deze pagina belichten we er een aantal waar CROW bij betrokken is of is geweest:
Fietsmaatjes: met geld en goede woorden automobilisten tot fietsen bewegen
Een kleine premie en een enthousiaste collega. Daarmee zijn automobilisten over te halen om te gaan fietsen. Reden voor Twente Mobiel om ook dit jaar weer in te zetten op de Fietsmaatjes campagne.
Swapfiets biedt ook elektrische fiets aan
Voor een vast bedrag per maand biedt Swapfiets nu ook elektrische fietsen aan. Ook voor het e-bike fietsabonnement van Swapfiets geldt dat service aan huis óf in de Swapfietswinkel bij de prijs inbegrepen zijn.
Rotterdam neemt fietsDRIP in gebruik
In Rotterdam kunnen fietsers voortaan informatie verwachten via een fietsDRIP. Die meldt bijvoorbeeld dat het handiger is om een stukje om te rijden, omdat de brug open staat.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven