Zoekresultaten

6001 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Vrachtfiets lonend voor korte ritten en weinig pakketten per stop
De vrachtfiets heeft de potentie om het klimaat in binnensteden te helpen verbeteren. Maar nog niet echt duidelijk is waar het omslagpunt ligt. Langzamerhand ontstaat daar meer zicht op.
Aantal omgekomen fietsers met 10 procent toegenomen
Het aantal fietsers dat is omgekomen in het verkeer in 2018 is met 10 procent gestegen, van 206 in 2017 naar 228 in 2018.
Wat gaat ie doen?
Veel auto-fietsongevallen worden veroorzaakt doordat autobestuurders de fietser geen voorrang verlenen. Maar hoewel dat de automobilist is te verwijten, kan de fietsers soms een ongeluk voorkomen als hij het gevaar tijdig weet te onderkennen en kan afremmen.
Geslaagde proef met fietspad dat bestand is tegen boomwortels
Op de Rijksstraatweg in Haarlem werd vorig jaar als proef een nieuw type fietspad aangelegd. Dat zou minder last hebben van boomwortels. Zo’n 500 fietsers gaven hun mening via een speciale webpagina. De reacties zijn bijna allemaal positief, aldus de gemeente.
Amsterdam, Kopenhagen en München delen fietskennis
Drie belangrijke fietssteden in Europa gaan hun kennis delen met 10 aspirant-fietssteden in Europa.
Ben je een Doorstromer of een Opletter?
Wie is die fietser? En wat heeft die fietser nodig? Rijkswaterstaat bracht de behoeften van fietsers in kaart. Zo wil Rijkswaterstaat bij toekomstige innovaties beter aansluiten bij de behoeften van fietsers.
Meer fietsers op snelfietsroutes in Gelderland
Gemiddeld zijn op de snelfietsroutes in Gelderland in de afgelopen drie jaar 29% meer fietsers geteld.
Slimme motor in stuur voorkomt vallen met fiets
De TU Delft werkt al een aantal jaren aan een systeem dat de valpartijen moet voorkomen door de fiets automatisch stabiel te houden. Ook de fietsindustrie raakt geïnteresseerd in deze ontwikkeling.
Fietsers zien zo’n snelheidsadvies wel zitten
Fietsers stellen de meelopende lampjes in de trottoirband wel op prijs. Ze geven aan hoe hard je moet rijden om probleemloos het groene licht te halen. Maar een echt goedkope maatregel is het niet.
Veel slechtzienden kunnen best fietsen
In tegenstelling tot wat vroeger wel werd gedacht, kunnen slechtzienden vaak blijven fietsen. Zeker als ze een daarop toegespitste training krijgen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Universiteit Groningen.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven