Zoekresultaten

6310 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Kunnen slechtzienden veilig fietsen?
Slechtzienden blijken niet langzamer te fietsen dan mensen zonder zo’n beperking. Ook houden ze niet extra afstand tot de rand van de weg. Maar betekent dat ook dat ze veilig kunnen fietsen?
Ja, de e-fiets is echt goed voor het milieu
De onderzoekers van de universiteit Eindhoven wilden het nu wel eens echt weten. Is de e-fiets inderdaad beter voor het milieu? Immers, veel e-fietser reden voordien op een gewone fiets, en daar wordt het milieu niet persé beter van.
Stemmen op het beste idee voor het Fietspad van de Toekomst
Een middenmarkering die aangeeft hoever het nog is. Een fietspad waar de verlichting meeloopt met de fietser. Of een app die je onderweg vertelt verhalen van de toekomst vertelt. En beloon fietsen met het aanplanten van bomen. Een greep uit de ideeën die zijn ingezonden voor het fietspad van de toekomst.
Nieuwe regels voor fietsers in Duitse verkeerswet
Een snelheidslimiet voor de Duitse snelwegen heeft het niet gehaald in het Duitse parlement. Ook Tempo 30 in de stad komt er niet. Wel is de Fietszone nu in de Duitse wet verankerd.
Snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch
Alle handtekeningen zijn gezet. De snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt er. Bestaande fietspaden worden verbreed en kruisingen verbeterd en er komen nieuwe fietspaden, een tunnel en een brug.
Wenen verbiedt vrachtwagens rechtsaf te slaan
De stad Wenen stelt een verbod in voor vrachtwagens om rechtsaf te slaan, behalve als ze zijn voorzien van een dodehoek-waarschuwingssysteem. Er zijn meer steden die maatregelen nemen.
Fiets inzet van verkiezingen in Parijs
Als de huidige burgemeester van Parijs herkozen wordt, zou dat betekenen dat de stad wordt omgevormd tot echte fietsstad. Naar een ‘Ville Du Quart D'Heure’, ofwel alle voorzieningen zijn binnen een kwartier bereikbaar (en bij voorkeur niet met de auto).
Tilburg laat fietsers fietsen voor sociale doelen
Onder vlag van Tilburg Fietst! voert de gemeente verschillende campagnes om het fietsen te stimuleren. Er vallen daarbij geen bonuspunten te verdienen om goedkoop te gaan winkelen, maar fietsers doneren de resultaten van hun inspanningen aan een sociaal doel. Bijvoorbeeld het verstrekken van fietsen aan mensen in armoede.
Fietsklemmen of nietjes?
Een rek met hoog-laag fietsklemmen biedt ogenschijnlijk ruimte voor veel fietsen. Maar het lijkt niet overal de ideale oplossing. Soms werkt het aloude fietsnietje beter.
Draadloos op afstand fietsen tellen
In Apeldoorn is voor het eerst een ‘draadloos permanent telpunt’ geïnstalleerd. De telgegevens worden via het LoRa-netwerk doorgestuurd.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven