Zoekresultaten

6218 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Wie verzint iets waardoor jongeren ’s avonds vaker hun fietslicht gebruiken?
Metingen laten zien dat de helft van de jongeren ’s avonds zonder licht rijden. Hoe kun je dat percentage terugdringen? Het ministerie van I&W looft een beloning uit voor het beste idee.
Lease-deelfiets voor bedrijven
Wellicht het beste van twee werelden? Een leasefiets inzetten als deelfiets. Dat gebeurt sinds kort in de haven van Schiedam.
Wat fietsprofessionals (nog) willen leren
Analyse vraag naar en aanbod van leermiddelen op gebied van fiets.
Het fietspad van de toekomst
Het wordt steeds drukker op de fietspaden en er komen innovatieve voertuigen bij. Dat heeft gevolgen voor de ontwerprichtlijnen van fietspaden. Reden voor het CROW Fietsberaad om hier een notitie over op te stellen. Die komt dit najaar uit. In dit artikel schetst Robert Hulshof alvast een voorproefje met enkele uitwerkingen.
Waarom (g)een deelfiets?
Ik heb al een fiets. Dat antwoord krijg je als je inwoners van Utrecht vraagt waarom ze geen gebruik maken van een deelfiets. Wel zien veel mensen perspectief in de deelfiets.
Koers houden door fietsers en bromfietsers
De discussie is nog altijd actueel. In hoeverre zijn (oudere) fietsers in staat om koers te houden bij verschillende omstandigheden. In dit artikel uit 1978 ligt het accent vooral op de benodigde strookbreedte, rekening houdend met de berijder, de fiets en de omstandigheden. En de vraag of de geldende verkeers- en gedragsregels zouden moeten worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan het niet meer toestaan om onder de 16 jaar iemand achterop te nemen.
Dashboard Reizigersgedrag 2018 van NS
Dagelijks worden er bijna 1,3 miljoen reizen met NS gemaakt. Dit dashboard geeft een actueel beeld van deze reizen. Interessant zijn de voor- en natransport van de reizen aangaande het fietsgebruik.
18 procent van de afgelegde kilometers gaat nu met de e-fiets
Van alle door fietsers afgelegde afstanden gaat 18% per e-fiets. Hoewel 65-plussers het merendeel van de e-fietsafstand voor hun rekening nemen, neemt het e-fietsgebruik vooral toe onder Nederlanders jonger dan 65 jaar.
Mobiliteitsbeeld 2019
Het Mobiliteitsbeeld biedt een overzicht van de de stand van zaken van de mobiliteit in Nederland. Het Mobiliteitsbeeld 2019 laat zien hoe het autoverkeer groeit en het fietsgebruik min of meer constant blijft, waarbij wel steeds meer op de e-fiets wordt gefietst.
Ruim 9000 boetes in de eerste twee maanden voor fietsen met een mobiel in de hand
In de eerste twee maanden van het ‘appverbod’ voor fietsers kregen in Amsterdam 779 mensen een bekeuring. In Utrecht werden 696 boetes uitgedeeld.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven