Zoekresultaten

6453 resultaten
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Coronamaatregel: Fietsers in Amsterdam naar de rijbaan
Op een aantal drukke plekken gaan in Amsterdam fietsers naar de rijbaan. Zo kunnen fietsers en voetgangers voldoende afstand houden van andere weggebruikers en zich in de stad houden aan de 1,5-meterregels.
Coronacrisis leidt tot mogelijk blijvend effect op ov- en fietsgebruik
Als de coronacrisis voorbij is, kunnen verschillende blijvende effecten op het ov-gebruik optreden. Dat leidt mogelijk tot een toename van het fietsgebruik met maximaal 6 procent.
Terugblik: Kennissessie Ervaringen met voetgangersgebieden in 1,5 m-samenleving 1 juli
Geslaagde bijeenkomst met aandacht voor de website maaksamenruimte.nl en ervaringen van maatregelen in voetgangersgebieden.
Fietsparkeerduurtool
Met de fietsparkeerduurtool kunt u voor elk gewenst moment berekenen hoe lang fietsen in de stalling hebben gestaan. De tool berekent de stallingsduur op basis van gegevens uit VeiligStallen.nl.
Proef met bezorgen pakketjes met nieuw type elektrische transportfiets
In Nijmegen is een pilot gestart met een nieuw type elektrische transportfiets. PostNL bezorgt met deze fiets pakketjes in de binnenstad zonder uitstoot van CO2, NOx en fijnstof.
Dashboard toont gevolgen Coronacrisis op mobiliteit binnen gemeenten
Het aantal ongevallen in gemeenten is minder snel gedaald tijdens de Corona-periode dan het landelijke beeld laat zien, blijkt uit de nieuwe Dashboard monitor stedelijke mobiliteit.
Wat is de comfort zone van een fietser?
Het begrip comfort zone wordt in de autowereld gebruikt aan te geven wat de ruimte is die je nodig hebt om comfortabel te remmen of een obstakel te omzeilen. De TU Delft onderzoekt of er ook zoiets bestaat voor de fietser.
Fiets hoogst gewaardeerde vervoermiddel
De fiets scoort goed op bijna alle aspecten van fietsgebruik onder Nederlanders. Alleen op het aspect verkeersveiligheid scoort de fiets een beetje minder goed.
Zijn maatregelen om kruispunten fietsvriendelijker te maken kosten-effectief?
Zijn de kleine infrastructurele maatregelen die men in Amsterdam neemt om kruispunten fietsvriendelijker te maken doeltreffend en doelmatig, vroeg de Amsterdamse Rekenkamer zich af. Antwoord: het heeft er alle schijn van, maar er ontbreekt de nodige informatie.
Een na grootste fietsenstalling van Nederland geopend bij Den Haag Centraal
De fietsenstalling Koningin Julianaplein bij station Den Haag Centraal is in gebruik genomen. Er zijn 700 nieuwe OV-fietsen te huur en daarnaast zijn er ruim 7000 plekken om fietsen te stallen.
Eerste Vorige
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
... Volgende Laatste
Scroll naar boven