Fietsberaadpublicatie 6: Fietsstraten in hoofdfietsroutes - Toepassingen in de praktijk

 • Soort:Aanbevelingen & Richtlijnen
 • Auteur:CROW-Fietsberaad
 • Uitgever:CROW-Fietsberaad
 • Datum:07-01-2005
Rapport over fietsstraten met een catalogus vol foto's van mogelijke uitvoeringsvormen (deze Fietsberaadpublicatie is tevens een CROW-publicatie). Let op: In het najaar van 2016 is er een nieuwe discussienotitie verschenen (zie onderstaande link).

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Goudappel Coffeng heeft voor CROW-Fietsberaad een onderzoek uitgevoerd om de vraag te beantwoorden wat nut, noodzaak en mogelijkheden van fietsstraten zijn. Deze publicatie bestaat uit drie delen, die elk zelfstandig, onafhankelijk van de andere twee delen leesbaar zijn.

  Deel I: Hoofdfietsroutes in de praktijk
  In omschrijvingen van fietsstraten als functioneel begip speelt de term ‘hoofdfietsroutes’ een belangrijke rol. Wat zijn hoofdfietsroutes in de praktijk (qua functie, relatie met andere fietsroutes, vormgeving etc.) en in welke mate komen daar fietsstraten voor of kunnen die zinvol gerealiseerd worden?

  Deel II: De waarde van fietsstraten
  Een omschrijving van wat fietsstraten (kunnen) zijn op functioneel niveau: functie, kenmerken, positie in fietsnetwerken, toegevoegde waarde in de praktijk.

  Deel III: De vormgeving van fietsstraten
  Een voorbeeldencatalogus van de vele uitvoeringsvormen die reeds in de praktijk functioneren. De uitvoeringsvormen zijn geclusterd naar vormgevingskenmerken.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietsberaadpublicatie 6: Fietsstraten in hoofdfietsroutes - Toepassingen in de praktijk

Scroll naar boven