Platform Veilig fietsen

Lopen en Fietsen in de Omgevingswet - Infographic

 • Soort:Factsheets & Infographics
 • Uitgever:Tour de Force, Ruimte voor Lopen & Mobycon
 • Datum:19-04-2021
 • Opdrachtgever:Tour de Force
Aan de hand van een drietal kenniscafé's heeft Tour de Force kennis opgedaan over ambities op het gebied van lopen, fietsen en bewegen in de omgevingsvisie. Mobycon heeft de inhoud van de gesprekken, conclusies en relevante documenten samengebracht in deze overzichtelijke interactieve PDF.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Eén van de opgaven binnen het thema Fiets in de stad van Tour de Force is het creëren van ruimte voor actieve mobiliteit en sporten in het instrumentarium van de omgevingswet: oa. omgevingsvisie, omgevingsplannen en programma’s.
  Om overheden te inspireren hoe zij hier invulling aan kunnen geven heeft Tour de Force (ism CROW-Fietsberaad en Platform Ruimte voor Lopen) in de periode 2018 – 2020 een tweetal documenten opgesteld:
  1. Het ‘Whitepaper Fietsen en lopen: goud in handen’
  2. Het inspiratiedocument ‘Fietsen en lopen in een beweegvriendelijke omgevingswet’
   
  Als vervolg hierop organiseerden we een drietal Kenniscafé’s die in het teken stonden van ‘leren van elkaar’, thema’s verbinden en het onder woorden brengen van ambities op het gebied van lopen, fietsen en bewegen in de omgevingsvisie en andere instrumenten van de omgevingswet. Mobycon, die dit traject heeft begeleid, heeft de inhoud van de gesprekken, conclusies en relevante documenten samengebracht in deze overzichtelijke interactieve PDF.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Lopen en Fietsen in de Omgevingswet - Infographic

Scroll naar boven