Platform Veilig fietsen

Doortrappen brochure voor professionals

 • Soort:Brochures & Flyers
 • Auteur:Juul van Rijn
 • Uitgever:Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 • Datum:23-08-2019
Hoe kan je bijdragen aan veiliger fietsen tot je 100ste?

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • Doortrappen in jouw gemeente: hoe kan je bijdragen aan veiliger fietsen tot je 100ste? Een beknopte brochure voor professionals met daarin een introductie op Doortrappen, de methode en met wie je dit gaat uitvoeren.

  In Nederland wordt fietsen ons met de paplepel ingegoten. We doen het dagelijks en het is tot op hoge leeftijd populair. Sinds 1993 is het aantal fietskilometers van 50-plussers met maar liefst 60 procent gestegen. Dat is positief, het houdt ons gezond, in beweging en ook sociaal actief. Maar: oudere fietsers zijn ook kwetsbaar. Het aantal senioren dat met fietsongevallen ernstig letsel oploopt is sinds 2000 met vijftig procent toegenomen.
  Veel oudere fietsers durven na een ongeval niet meer te fietsen, wat grote impact heeft op hun gezondheid, zelfredzaamheid en mogelijkheid tot sociale betrokkenheid in de maatschappij. Onder het motto ‘niet afstappen, maar doortrappen’ zetten provincies en gemeenten in op het programma Doortrappen. Op die manier moet het aantal fietsongevallen onder ouderen afnemen en kunnen ouderen langer mobiel en vitaal blijven. Doortrappen is ontwikkeld op initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en is een van de maatregelen in het Landelijk Actieplan Verkeersveiligheid.

  Klik hier voor de 'staande A4' versie
   

  Folder voor de consument

  ​Naast de de brochure heeft doortrappen ook een folder voor de consument uitgebracht.

  Blijf vrolijk, fit en gezond doortrappen. Folder met tips, argumenten om te blijven fietsen en verwijzing naar de website van Doortrappen. Meeneemfolder voor in de wachtkamer, de gezondheidsmarkt of om uit te delen.


  Download hier de folder

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Doortrappen brochure voor professionals

Scroll naar boven