Platform Veilig fietsen

‘Dit jaar worden 1,2 miljoen e-bikes verkocht’

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:01-02-2021
9% van de Nederlanders verwacht binnen een jaar een e-bike aan te schaffen. Dit komt neer op een verwachte verkoop van 1,2 miljoen e-bikes in 2021. Dit stelt Multiscope op basis van een onderzoek onder 6.400 Nederlanders.

  • Bijna één op de tien Nederlanders verwacht binnen een jaar een e-bike te kopen. Dit komt neer op een verwachte verkoop van 1,2 miljoen e-bikes in 2021. Het merendeel daarvan (61%) zal uit elektrische stadsfietsen bestaan. Het marktaandeel van de stadsfiets daalt daarmee ten opzichte van 2020 (76%). Consumenten kiezen dus steeds vaker voor de elektrische mountainbike, speed pedelec, hybridefiets of bakfiets.

    Gemak wordt het vaakst als reden genoemd om een e-bike aan te schaffen (51%). Andere motivaties zijn minder fysieke belasting en snelheid. In mindere mate noemt men het milieu, positieve verhalen van familie, vrienden of collega’s, het toekomstgerichte karakter en het uiterlijk van de e-bike. De prijs weerhoudt de consument het vaakst van het kopen van een e- bike.

    36% van de e-bikes die verkocht worden in 2021 gebruikt men voor zakelijke doeleinden, zoals woon-werkverkeer. Het merendeel van de e-bikes wordt dus nog steeds recreatief of in de vrije tijd gebruikt.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

‘Dit jaar worden 1,2 miljoen e-bikes verkocht’

Scroll naar boven