Platform Veilig fietsen

MaakSamenRuimte.nl

 • Soort:Websites
 • Uitgever:VNG, Stadwerk, CROW
 • Datum:17-02-2021
Een initiatief van VNG, Stadwerk en CROW om gemeenten en overheden te ondersteunen in het bruikbaar en leefbaar houden van de openbare ruimte tijdens de COVID-19-crisis.
 • Maaksamenruimte.nl

  De 1,5-meter samenleving

  De indeling en het gebruik van de openbare ruimte in Nederland heeft altijd voor verschillende uitdagingen gestaan. Maar met de komst van COVID-19 en de daaropvolgende crisis hebben deze uitdagingen een nieuwe wending gekregen. Het is nu niet meer alleen een ruimtelijk vraagstuk, maar ook een gezondheidsissue. Het bruikbaar en leefbaar houden van deze ruimte in een samenleving waar mensen ook 1,5 meter afstand van elkaar moeten kunnen houden, is een enorme opgave. En daarom bestaat Maak Samen Ruimte.


  Het MaatregelenVizier

  Met dit initiatief bundelen VNG, Stadswerk en CROW de krachten om, in samenwerking met de Ministeries van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat, gemeenten en andere overheden te ondersteunen bij deze opgave. Elke gemeente en elke situatie is anders. Tegelijkertijd staan gemeenten ook voor vergelijkbare uitdagingen.

  Daarom worden er maatregelen gedeeld die zijn toegepast bij de inrichting van de 1,5 meter samenleving. Voorbeelden van wat werkt, wat waar werkt en wat niet (meer) werkt. Ook worden er innovaties gedeeld die ter inspiratie kunnen dienen. Met deze samenwerking wordt er gewerkt aan het creëren en levend houden van een netwerk om kennis te ontwikkelen en toe te passen.
   

  Maatregelen voor de fiets

  In dit initiatief speelt de fiets natuurlijk een belangrijke rol. Vaak komen fietsers nog erg dicht bij elkaar in opstelstroken voor stoplichten, of zijn de fietspaden niet breed genoeg om op afstand in te kunnen halen. Ook voor deze gevallen heeft het MaatregelenVizier een aantal voorbeelden toegevoegd:
   

Relevantie

Scroll naar boven