Platform Veilig fietsen

SamenOpHetFietspad

  • Soort:Websites
  • Auteur:SamenOpHetFietspad
  • Datum:19-07-2021
Website van het project SamenOpHetFietspad rond het vergroten van de verkeersveiligheid voor fietsers en een goede ondersteuning voor een sportcultuur bieden. Hierbij wordt gekeken naar rollen die nodig zijn voor gemeentes, provincies, fietsverenigingen en sportorganisaties

  • Hoe kunnen we zowel de verkeersveiligheid voor fietsers vergroten, de stress verlagen en een goede ondersteuning voor een sportcultuur bieden? Welke rollen zijn daarin nodig voor gemeentes, provincies, fietsverenigingen en sportorganisaties?

    SamenOpHetFietspad geeft zowel context-specifiek als globaal antwoord op deze vragen, zowel context-specifiek (deelnemende partijen brengen case studies in) als in zijn algemeenheid (breed onderzoek best practises en literatuuronderzoek).

    Het project gebruikt de lokale contexten van relevante Nederlandse gemeenten en regio’s waar drukte op fietspaden en spanningen tussen fietsers en racefietsen spelen. En waar dus beleid om meer mensen op de fiets te krijgen aanloopt tegen de grenzen van de openbare infrastructuur. Door de lokale contexten te gebruiken als empirisch studiemateriaal en door de uitkomsten te verbinden aan debatten in de internationale academische literatuur over relaties tussen weggebruikers ontstaat een verbinding tussen theorie en praktijk.

Relevantie

Scroll naar boven