Platform Veilig fietsen

HersenStrijd

 • Soort:Websites
 • Datum:06-07-2021
De missie van HersenStrijd is om voor iedere patiënt met een ernstig hersenletsel een optimale individuele behandeling te hebben, zodat deze groep patiënten sneller en beter herstelt en daarmee een goede kwaliteit van leven behoudt.

 • Over HersenStrijd

  Na een reanimatie, hersenbloeding of ernstig ongeval kunnen hersenen plotseling ernstig beschadigd raken met desastreuse gevolgen voor zowel patiënt als familie. Opname op de intensive care is noodzakelijk om vitale hart- en longfunctie tijdelijk over te nemen. Helaas kunnen we momenteel weinig om het herstel van beschadigde hersendelen te bevorderen. Het is zelfs zo dat er de laatste 25 jaar geen nieuwe behandelingen ontwikkeld zijn.

  In de toekomst zal het aantal mensen met ernstige hersenbeschadiging alleen maar toenemen door hart- en vaatziekten en ernstige (fiets) ongelukken. Daarom verdienen deze patiënten onze volle aandacht.
  Wetenschappers van de Universiteit Maastricht verrichten baanbrekend onderzoek om de hersendoorbloeding zo bij te sturen, dat hersencellen kunnen herstellen op de intensive care. Voor dit maatwerk zijn financiële middelen nodig, als aanvulling op de reguliere onderzoeksgelden. Hulp van begunstigers is zeer welkom voor het financieel ondersteunen van dit internationale onderzoek.

  Het fonds probeert daarnaast ook mee te denken met maatregelen die ernstig hersenletsel kunnen voorkomen. Hersenstrijd promoot daarom veiliger fietsverkeer met het dragen van een fietshelm.

Relevantie

Scroll naar boven