Platform Veilig fietsen

SWOV

  • Soort:Websites
SWOV is het nationaal wetenschappelijk instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek. De missie van SWOV is om met kennis uit wetenschappelijk onderzoek bij te dragen aan een veiliger wegverkeer.

  • SWOV helpt antwoord te vinden op vragen waar beleidsmakers en andere verkeersprofessionals mee te maken krijgen. SWOV is een organisatie zonder winstoogmerk: een belangrijk deel van het onderzoek wordt bekostigd uit publieke middelen.

    Behalve met de rijksoverheid werkt SWOV veel samen met provincies en gemeenten, maar ook met andere organisaties uit het publieke domein. Hetzelfde geldt voor adviesbureaus, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Ook werken ze samen in internationale onderzoeksprojecten, zoals die van de Europese Unie.

    Onafhankelijk

    SWOV is inhoudelijk onafhankelijk. Een Programma Adviesraad en een Wetenschappelijke Adviesraad adviseren ons over de programmering en de kwaliteit van het onderzoek. Dat onderzoek is veelal interdisciplinair van aard en ondergaat altijd een wetenschappelijke kwaliteitstoets.

    Onderzoek

    SWOV-kennis is openbaar. Op deze website vindt u het resultaat van ons onderzoek in SWOV-rapporten, talrijke factsheets maar bijvoorbeeld ook (wetenschappelijke) artikelen en boeken waar SWOV-onderzoekers een bijdrage aan hebben geleverd.

Relevantie

Scroll naar boven