Platform Veilig fietsen

Thema nieuwsbrief technologie voor fietsveiligheid

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:13-04-2022
 • Startdatum:13-4-2022 14:29:58
Het borgen van de fietsveiligheid blijft een belangrijk en actuele opgave. Een actuele ontwikkeling is de bijdrage van technologie en fietsdata aan het verbeteren van de fietsveiligheid.  • Uit het Mobiliteitsbeeld 2021 blijkt dat het aantal kilometers fietspad is gestegen; in 2019 met 10% ten opzichte van 2010. Nederland telt zo’n 35.000 kilometer fietspad, in 2009 was dit 29.000 kilometer volgens de Fietsersbond. Van deze 35.000 is zo'n 6.200 kilometer Nederlands fietspad bestempeld als ‘druk’. Deze drukke fietspaden zijn niet gemaakt voor de grote stromen fietsen; ze zijn vaak niet breed genoeg en hebben niet het juiste type verharding wat zorgt voor onveilige situaties, aldus SWECO. Gezien de aandacht van de Rijksoverheid voor de fiets zal het aantal kilometers fietspad blijven stijgen en ook de drukte op de fietspaden zal blijven toenemen. Het borgen van de fietsveiligheid blijft daarom een belangrijk en actuele opgave. Een actuele ontwikkeling is de bijdrage van technologie en fietsdata aan het verbeteren van de fietsveiligheid. 
   
  Het Ministerie van I&W meldt dat 1 op de 3 werkgevers aandacht besteed aan maatregelen tegen afleiding in het verkeer. Het Ministerie nam het initiatief om MONO-zakelijk te ontwikkelen, een app die werkgevers faciliteert met tips en hulpmiddelen de afleiding in het verkeer onder medewerkers tegen te gaan. Wanneer men minder afgeleid is in het verkeer, zal dit de fietsveiligheid ook ten goede komen. In deze nieuwsbrief bespreken we alle actuele technologische ontwikkelingen die bij kunnen dragen aan de fietsveiligheid.

  Lees de thema-nieuwsbrief hier.

  Vorige edities


  Aanmelden nieuwsbrief

  Wil je voortaan onze thema-nieuwsbrieven ontvangen in de mail? Meld je dan op de homepage aan via het platform aan via het formulier onderin de pagina. De thema-nieuwsbrief van Platform Veilig Fietsen verschijnt 4x per jaar.

Relevantie

Terug naar 'Nieuwsbrief Platform Veilig Fietsen'
Submenu openen

Nieuwsbrief Platform Veilig Fietsen Detail

Scroll naar boven