Zwolle opent meldpunt gevaarlijke fietspaaltjes

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:06-08-2012

Na Amersfoort heeft nu ook Zwolle een speciale website waar inwoners hun mening kunnen geven over nut en noodzaak van fietspaaltjes. In Amersfoort leidde dat al tot het opruimen van 90 overbodige fietspaaltjes.


Via www.zwolle.nl/fietspalen kan men thuis op de computer of onderweg via de mobiele telefoon of tablet op een kaart de locatie van de fietspaaltjes bekijken. Door zo'n locatie aan te klikken krijgt men vragen over de kenmerken en kan men de paal beoordelen. Ook kan men zo een nieuw paaltje melden.
Doel van de gemeente is om zoveel mogelijk palen in fietsroutes te verwijderen. Alleen de palen die echt nodig zijn moeten blijven staan. Soms kunnen palen op een ongelukkige plek staan kan een paal verplaatst worden of moet de zichtbaarheid verbeteren.
In het najaar 2012 wordt een top 5 van de paaltjes bekend gemaakt die het meest op de kaart zijn gemarkeerd als gevaarlijk. Deze paaltjes worden in 2012 verwijderd of de zichtbaarheid wordt verbeterd. Paaltjes in strooiroutes die voor het winterseizoen worden verwijderd keren wellicht niet terug na de aankomende winter. Voor de locaties buiten de hoofdfietsroutes komt een plan van aanpak.
Afgelopen winter kon men in Amersfoort via een website stemmen op gevaarlijke palen. In totaal is er toen bijna 4250 keer gestemd op bijna 500 verschillende palen.Daarvan werd 3500 keer gestemd voor verwijdering  van een paal en 500 keer voor handhaving. Het resultaat van een eerste beoordeling was dat ongeveer 90 palen verwijderd kunnen worden, of niet teruggeplaatst worden na het winterseizoen.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Zwolle opent meldpunt gevaarlijke fietspaaltjes

Scroll naar boven