Platform Veilig fietsen

Ook Zeeland onderzoekt drukte op fietspaden

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:27-07-2016

Wat vinden de fietsers van de fietspaden in ons land? Er lopen op dit ogenblik verschillende onderzoeken om daar meer over te weten te komen.


  • Zo is de ANWB bezig te inventariseren hoe recreatieve fietsers Nederland Fietsland zien. En hoe ze de omgeving beoordelen waar ze doorheen fietsen. Maar ook wat ze vinden van de fietsvoorzieningen. In het onderzoek vraagt men ook specifiek naar de wensen van de oudere recreatieve fietsers. Resultaten zijn direct na de zomer te verwachten.

    In Zeeland loopt deze zomer een onderzoek naar de vraag fietsers de drukte op de Zeeuwse fietspaden ervaren. De provincie wil vooral horen of ze veilig genoeg zijn en berekend op het toenemend aantal typen gebruikers met verschillende snelheden. In het onderzoek licht de nadruk op de combinatie van infrastructuur en gedrag. De resultaten verwacht men eind september. Afhankelijk van de uitkomsten hoopt de Provincie dit jaar al enkele quick wins te realiseren.

    Het Platform WOW tenslotte doet dit najaar onderzoek naar de tevredenheid van fietsers, in het bijzonder naar de vraag wat men vindt van de kwaliteit van fietsverbindingen en wat men belangrijk vindt: veiligheid, doorstroming, kwaliteit?

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Ook Zeeland onderzoekt drukte op fietspaden

Scroll naar boven