Platform Veilig fietsen

Nieuwe versie Ontwerpwijzer fietsverkeer

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:28-06-2016

De vorige Ontwerpwijzer fietsverkeer verscheen in 2006. In 10 jaar tijd is het nodige gebeurd op het gebied van fietsvoorzieningen.& Daarom is het standaardwerk voor de fietsontwerper ingrijpend herzien.


  • In de uitgave zijn de nodige nieuwe onderwerpen opgenomen, zoals de snelle fietsroute, vergevingsgezinde fietspaden en de fietsrotonde. Daarnaast zijn de resultaten van recent onderzoek door CROW-Fietsberaad, waarover ook al werd gepubliceerd in Fietsverkeer, in de nieuwe Ontwerpwijzer verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de fietsstrook en de fietspaal.

    De kennis uit Ontwerpwijzer fietsverkeer omvat argumenten, ervaringsgegevens, ideeën en tips die de ontwerper praktisch ondersteunen om de fiets een volwaardige plaats te geven in het verkeers- en vervoerssysteem. De inhoud concentreert zich op de ontwerpaspecten van het fietsverkeer: de fietsvoorzieningen. Maar zonder beleid worden geen voorzieningen aangelegd. Daarom is er ook ruim aandacht voor beleidsmatige aspecten. Zo is de ‘Beleidswijzer fietsverkeer’ van CROW-Fietsberaad in de ontwerpwijzer opgenomen.

    De Ontwerpwijzer fietsverkeer van CROW-Fietsberaad is verkrijgbaar als boek met toegang tot online kennisbronnen over fietsverkeer. Zie: www.crow.nl/fietsverkeer.

     

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nieuwe versie Ontwerpwijzer fietsverkeer

Scroll naar boven