Platform Veilig fietsen

De afgelopen twintig jaar zijn er verschillende maatregelen genomen om de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren. Onder automobilisten is hierdoor het aantal verkeersdoden sterk gedaald. Voor de fietser hebben deze maatregelen minder effect gehad en betreuren we jaarlijks zo’n 200 slachtoffers. Maar ook dit aantal kan omlaag! Als (fiets)verkeersveiligheidsprofessionals kunnen we hierin het verschil maken. Onder andere door meer samen te werken en onze kennis te delen en bundelen.

Op het Platform Veilig Fietsen vind je in dossiervorm kennis rond onderwerpen waarmee we samen stappen kunnen zetten om het voor de fietser veiliger te maken in Nederland. Van educatie- en promotiemateriaal om het gedrag van verkeersdeelnemers te verbeteren tot richtlijnen en onderzoeken om onze wegen, paden en omgeving zo verkeersveilig mogelijk in te richten. Samen maken we het verschil. 

 

Ook een bijdrage leveren?

Neem contact met ons op via veiligfietsen@crow.nl 
 
Platform Veilig Fietsen is onderdeel van CROW-Fietsberaad. Het platform is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Houd mij op de hoogte van nieuws over Platform Veilig fietsen

 Security code
Scroll naar boven