Platform Veilig fietsen

Verkeersveiligheidsvergelijker.nl geactualiseerd

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Auteur:SWOV
 • Datum:29-10-2021
SWOV heeft de database van de verkeersveiligheidsvergelijker.nl aangevuld met ongevallencijfers van 2020. • De database van de verkeersveiligheidsvergelijker.nl is aangevuld met ongevallencijfers van 2020. Met de verkeersveiligheidsvergelijker.nl(externe link) kunnen gemeenten en provincies onderling op verkeersveiligheidsniveau worden vergeleken. Dit gebeurt op basis van slachtoffercijfers over perioden van tien jaar. De verkeersveiligheidsvergelijker bevat ook over informatie over de (fiets)infrastructuur en meldingen van burgers over verkeersonveilige situaties.
   
  De site is voornamelijk bedoeld voor verkeersveiligheidsprofessionals die (ook) op gemeentelijk niveau werken. Maar hij is voor iedereen beschikbaar die geïnteresseerd is in gemeentelijke verkeersveiligheidscijfers.
   
  Gemeenten kunnen de cijfers gebruiken voor het opstellen van hun verkeersveiligheidsbeleid en voor het informeren van de gemeenteraad en bewoners. De cijfers zijn afkomstig uit databronnen zoals het CBS, BRON, de Fietsersbond Routeplanner en het VVN Participatiepunt. 
   

  Achtergrond 

  Kijk hier voor meer informatie over de verkeersveiligheidsvergelijker en de verantwoording van keuzen: R-2021-15 Verkeersveiligheidsvergelijker – augustus 2021 Verantwoording van keuzen

Relevantie

Scroll naar boven