Platform Veilig fietsen

Tien procent 55-plussers durft niet te fietsen

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:17-11-2020
Gezondheidsproblemen zijn voor flink wat 55-plussers reden om niet te fietsen. Maar een kleine 10 procent durft het gewoon niet aan.

 • Dat meldt het CBS op basis van nieuw onderzoek over de jaren 2018/2019. Men vroeg onder meer aan mensen wat de reden was waarom ze niet fietsen. Bij de vraag werd onderscheid gemaak tussen mensen die nooit een gewone fiets gebruiken en mensen die nooit een elektrische fiets gebruiken.

  Durf niet, antwoordde 10 procent van degenen die nooit een gewone fiets gebruiken en 7 procent van degenen die nooit een elektrische fiets gebruiken.

  Negen procent zei niet op een elektrische fiets te fietsen, omdat ze die te duur vinden. Deze reden wordt (vrijwel) niet genoemd door de groep die de gewone fiets niet gebruikt.

  Daarnaast zegt 2 procent niet op een gewone fiets te fietsen, omdat zij nooit hebben leren fietsen.

  In 2018 zei 11 procent van de 55-plussers dat ze dagelijks de e-bike gebruikten, 23 procent reed (vrijwel) dagelijks op een gewone fiets. Het bezit van een elektrische fiets onder 55-plussers was in 2019 het hoogst onder 65- tot 75-jarigen, van hen had 45 procent minstens één e-bike in hun huishouden.

  redenen-om-niet-op-gewon.png

Relevantie

Scroll naar boven