Platform Veilig fietsen

Rotterdam sluit zich aan bij initiatief Doortrappen

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:06-11-2019
Rotterdam wil zich meer focussen op de fietsveiligheid voor ouderen.

 • Door middel van fietstips, trainingen en het weghalen van bijvoorbeeld obstakels wil de gemeente het aantal verkeersslachtoffers laten dalen.

  Vorig jaar overleden in Rotterdam 16 ouderen bij een verkeersongeval. Ongeveer de helft zat op een fiets, snorfiets of scootmobiel. Ouderen zijn bovendien veel kwetsbaarder; het overlijdensrisico bij deze groep is drie keer zo groot bij een auto-ongeluk dan bij iemand van 18.

  In het actieplan ‘Rotterdam Veilig Vooruit’ wordt extra aandacht gegeven voor ouderen. Hier staat onder andere in dat zij zich gaan aansluiten bij het initiatief ‘Doortrappen’.

  “We sluiten aan bij het landelijke programma ‘Veilig Doortrappen’. Een initiatief van  het  ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het programma ‘Doortrappen’ heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf  maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit helpt ouderen hun beweegnorm te  halen om zo gezond en actief te blijven. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke  gemeente helpt daarbij. De komende jaren gaat de gemeente dit netwerk aanspreken om  veilige fietstips voor ouderen te communiceren, fietscontroles te houden en materialen zoals  fietslampen en antislip-fiets-pedalen te verspreiden”,  aldus de gemeente.
   

Relevantie

Scroll naar boven