Platform Veilig fietsen

Prijsvraag Fietspad van de toekomst

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:17-12-2019
De provincie Utrecht lanceert de prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’. Het gaat om een traject tussen Utrecht Science Park en Wageningen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen innovatieve ideeën opperen. Voor de uitvoering van de beste drie ideeën is €50.000 per idee beschikbaar.

  • De route ligt grotendeels langs de N225 en maakt deel uit van de nog te ontwikkelen regionale snelfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal. De provincie Utrecht biedt op deze verbinding ruimte om fietsinnovaties te testen. Gezocht wordt naar vernieuwende ideeën die het fietsen aantrekkelijker maken. De beste ideeën worden geselecteerd en op of rondom het fietspad uitgevoerd en getest in de vorm van een pilot.

    Binnen de categorie ‘particulieren’ selecteert een jury de beste vijf ideeën. Aan hen wordt een totaal van € 5.000,- prijzengeld uitgereikt. Daarnaast is er een elektrische fiets te vergeven aan de winnaar van de publieksprijs, deze wordt via een online en openbare stemming door het publiek gekozen.

    Tot slot beoordeelt de jury de beste drie ideeën van alle inzendingen dus zowel van bedrijven als particulieren. Hiermee maakt men kans dat hun idee daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Hiervoor is een ontwikkelbudget van maximaal € 50.000,- per idee gereserveerd.

    Inzenden kan tot 3 februari 2020. Meer info: www.fietspadvdtoekomst.nl

Relevantie

Scroll naar boven