Platform Veilig fietsen

Oproep VN: verlaag snelheidslimiet naar 30 km/uur

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Auteur:Kennisnetwerk SPV
 • Datum:21-05-2021
Beperk de snelheidslimiet in de bebouwde kom tot 30 km/uur. Die oproep doen de Verenigde Naties in het kader van de zesde wereldwijde Verkeersveiligheidsweek van 17 tot 23 mei.


 • Beperk de snelheidslimiet in de bebouwde kom tot 30 km/uur. Die oproep doen de Verenigde Naties in het kader van de zesde wereldwijde Verkeersveiligheidsweek van 17 tot 23 mei. Een lage snelheid voor motorvoertuigen zorgt voor straten die gezond, groen, leefbaar én veilig zijn voor alle verkeersdeelnemers, aldus de VN. 
   

  Factsheet verlagen van snelheidslimiet

  Snelheid is een van de belangrijkste risico-indicatoren voor verkeersveiligheid. Zo bevat de Effectiviteitswijzer van het Kennisnetwerk SPV o.a. de factsheet 'Verlagen van de snelheidslimiet' als bewezen effectieve maatregel om de verkeersveiligheid te verbeteren. De Effectiviteitswijzer bevat 24 maatregelen die gemeenten en provincies kunnen nemen om het hoge aantal ongevallen met ernstige afloop terug te brengen.

  Kijk ook naar Snel van start met effectieve maatregelen die wegbeheerders nu al kunnen nemen voordat hun risicoanalyses en uitvoeringsprogramma's gereed zijn. En naar de meetinstrumenten voor de risico-indicator 'Veilige snelheden'.

Relevantie

Scroll naar boven