Platform Veilig fietsen

Met slimme tips langer veilig doortrappen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:24-09-2020
De Fietsersbond en ROV Zuid-Holland hebben tien korte instructieve filmpjes gemaakt over veilig fietsen op de elektrische fiets. Hierin pakt TestKees verschillende onderwerpen bij de kop en geeft handige tips over waar je op moet letten als je veilig elektrisch ondersteund wil fietsen.

  • In elke film zien we TestKees een van de onderwerpen op heldere wijze uitleggen. Zo legt hij de voor- en nadelen uit van een middenmotor en een voorwielmotor en geeft hij aan welke remmen in welke situatie goed werken. Ook geeft hij tips over het goed afstellen van het zadel en staat hij stil bij de verschillende versnellingen. Past een naafversnelling beter bij je of een derailleurversnelling? Alles bij elkaar zijn er veel opties en mogelijkheden, maar op een begrijpelijke manier loodst Kees de kijker door de keuzes die er zijn.

    De filmpjes zijn bedoeld om iedereen veilig en langer te laten fietsen. Fietsvaardigheid Naast het op orde hebben van alle materialen wordt ook ingegaan op de fietsvaardigheid. Zo kunnen fietsers hun vaardigheid verhogen op een fietsvaardigheidsparcours. Aan bod komen zaken als de onverwachte noodstop, veilig op- en afstappen, vlot en stabiel wegrijden en fietsen zonder slingeren.

    De filmpjes zijn gemaakt voor de campagne Maak een punt van nul. Deze video’s zijn niet de enige activiteiten van de Fietsersbond en ROV Zuid-Holland voor senioren. In verschillende Zuid-Hollandse gemeenten worden Doortrappen-dagen georganiseerd waar fietsers hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten, zie www.doortrappen.nl. Doortrappen is het landelijke programma specifiek gericht op de ervaren en seniore fietser. De Fietsersbond is via de Fietsschool ook regelmatig betrokken bij deze dagen.

Relevantie

Scroll naar boven