Platform Veilig fietsen

Hoeveel tegelpaden liggen er nog in de gemeente?

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:27-03-2019
Hoeveel geeft de gemeente uit aan verkeersveiligheid? En hoeveel fietspaden zijn nog voorzien van tegels? Zijn er nog veel fietspaden zonder verlichting?

 • In de Verkeersveiligheidsvergelijker.nl zijn dergelijke gegevens makkelijk op te zoeken. En je kunt ze makkelijk vergelijken met gegevens van andere gemeenten.
  De website van de SWOV laat van alle Nederlandse gemeenten cijfers zien over verkeersveiligheid. Het gaat hierbij om cijfers over verkeersdoden, maar ook over (fiets)infrastructuur en meldingen van burgers over verkeersonveilige situaties. De gegevens zijn onder meer afkomstig van het CBS, BRON en de Fietsersbond Routeplanner.
  De site is voornamelijk bedoeld voor verkeersveiligheidsprofessionals die (ook) op gemeentelijk niveau werken. Maar hij is te gebruiken door iedereen die geïnteresseerd is in gemeentelijke verkeersveiligheidscijfers.
  Sinds kort is het ook mogelijk om het verkeersveiligheidsniveau van provincies onderling te vergelijken en te zien hoe zij zich tot het landelijk gemiddelde verkeersveiligheidsniveau verhouden.
  Voor wie meer de diepte in wil, biedt de SWOV-site ook toegang tot het 'Qlik Analytics Platform'. Hiermee kan men zelf met de beschikbare gegevens aan de slag en eigen selecties maken.

  Een recente update zorgt voor eenvoudigere toegang tot de gegevens. Het is mogelijk om eigen selecties en interactieve grafieken te maken en te exporteren afbeelding, PDF of XLSX-bestand: klik simpelweg met de rechtermuisknop op een grafiek of tabel in het gepresenteerde dashboard.

Relevantie

Scroll naar boven