Platform Veilig fietsen

Heeft jouw organisatie een challenge op het gebied van mobiliteit?

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Auteur:Mobility Lab
 • Datum:01-03-2021
Doe mee met Mobility Lab! • Wie?

  De Verkeersonderneming (Rotterdam), SmartwayZ.NL (Zuid-Nederland) en Provincie Limburg maken met Mobility Lab innovatie op het gebied van mobiliteit mogelijk.
   

  Wat?

  In een programma van 9 maanden verbindt Mobility Lab overheden en bedrijven (Launching Customers) met een mobiliteitschallenge uit de regio’s Rotterdam en Zuid-Nederland met startups die een passende oplossing aanbieden. De Launching Customer gaat dan samen met de startup testen of ze (een gedeelte van) een challenge op kunnen lossen. Allerlei partijen kunnen meedoen zoals: overheden, werkgevers, maar ook stichtingen of het MKB. Doe jij ook mee?
   

  Waarom?

  De wereld van mobiliteit is in transitie. We zien een opkomst van deeldiensten, automatisering en verduurzaming in mobiliteit en nieuwe vervoersmiddelen. Voor Launching Customers biedt dit kansen, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Mobility Lab creëert daarom volop kansen om innovaties daadwerkelijk te testen in de praktijk. Want om challenges op te lossen en écht impact te maken, is opschaling van belang. Dit vereist een samenwerking die Mobility Lab initieert. Heeft jouw organisatie een challenge op het gebied van mobiliteit? Doe mee met Mobility Lab!
   

  Het programma?

  We leggen contact met bedrijven en overheden die mobiliteitsproblemen of –uitdagingen hebben. Dit noemen we challenges. Vervolgens gaan we op zoek naar startups die een oplossing kunnen bieden voor deze challenges. De geselecteerde startups helpen we tijdens het programma met:
  • Het koppelen aan een Launching Customer en een testlocatie  
  • Vroege fase financiering van €25.000,- 
  • Communicatie, marketing en pr  
  • Op maat begeleiding bij doorontwikkeling  What’s in it for you?

  Door mee te doen met Mobility Lab word je onderdeel van onze innovatie community. We verbinden je niet alleen met startups met innovatieve oplossingen, maar ook met onze alumni-startups en scaleups. Daarnaast kun je ook netwerken met andere launching customers om kennis en ervaringen te delen.
   

  Meedoen?

  Vanaf 1 maart starten we met de zoektocht naar challenges. Wil je als Launching Customer deelnemen aan Mobility Lab 2021, of wil je meer informatie? Neem contact op met Veerle Oostendorp via veerle@mobilitylab.nl of kijk op www.mobilitylab.nl. Meer weten? Neem contact op via veerle@mobilitylab.nl

Relevantie

Scroll naar boven