Platform Veilig fietsen

Doortrappen gaat voor (g)oud

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:12-02-2019
Het platform van het IenW-project Doortrappen biedt een aantal nieuwe tools om ouderen te helpen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Ook is er een nieuwe video met tips. Doortrappen is één van de maatregelen in het nieuwe landelijke actieplan Verkeersveiligheid en tevens een van de prioriteiten in de Nationale Agenda Fiets van Tour de Force.

  • doortrappen.JPGBinnen het programma probeert men ouderen te bereiken met een boodschap over fietsveiligheid op plekken waar deze toch al komen, bijvoorbeeld een recreatieve fietstocht of een klaverjasavond.

    Het platform biedt diverse tools en communicatiemiddelen die beschikbaar zijn voor mensen en organisaties die mee willen doen met Doortrappen. Men vindt er onder andere gesprekskaarten, een fietscheck voor de rijwielhandel of en bijvoorbeeld de DoortrappenRadar waarmee je in een werksessie het lokale (sociale) netwerk rondom de ouderen in kaart brengt. En voor elke deelnemende gemeente is een eigen webpagina beschikbaar.

    Met het programma is eerst in enkele gemeenten proefgedraaid. project en nu wordt het breed beschikbaar gesteld. Ter gelegenheid van deze tweede fase van het project Doortrappen werden ook de oudste fietsers van Nederland in het zonnetje gezet. Ze ontvingen respectievelijke een gouden (voor een 97-jarige), zilveren en bronzen trapper van minister Cora van Nieuwenhuizen. Ook werd een nieuwe video gepresenteerd.

Relevantie

Scroll naar boven