Platform Veilig fietsen

Campagne stimuleert Groningse studenten om te fietsen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:13-08-2020
Groningen Bereikbaar is samen met de Groningse onderwijsinstellingen gestart met de campagne Bikefree. Doel van de campagne is om studenten en scholieren te stimuleren om op de fiets naar school of college te komen.

  • Door de coronacrisis en de 1,5 metermaatregel kan er minder plaats beschikbaar zijn in treinen en bussen en het dragen van een mondkapje is er op dit moment verplicht. De fiets kan voor veel studenten en scholieren een goed en gezond reisalternatief zijn, zo stellen de initiatiefnemers.

    Met de Bikefree-campagne wordt het gebruik van de fiets onder de aandacht gebracht. De campagne start op social media met een fotochallenge, waarbij studenten en scholieren die op de fiets komen en daar een mooie foto van maken, een prijs kunnen winnen. Daarnaast is Groningen Bereikbaar bezig met een e-bike-probeeractie.

    De campagne is één van de maatregelen die de Groningse onderwijsinstellingen en Groningen Bereikbaar nemen om drukte in het OV en op school te voorkomen in tijden van corona.

    Naast de campagne, hebben de onderwijsinstellingen in samenwerking met het OV-bureau Groningen Drenthe hun lesroosters aangepast en op elkaar afgestemd en geven ze digitaal onderwijs.

Relevantie

Scroll naar boven