Platform Veilig fietsen

Alle ANWB Verkeerspleinen zijn feestelijk geopend

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Auteur:ANWB
 • Datum:12-10-2021
In het kader van de campagne 'Elk kind veilig op de fiets' organiseerde de ANWB de actie 'een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'. Per provincie maakte een school kans op zo’n verkeersplein. Meer dan 300 scholen streden om een verkeersplein en er zijn bijna 120.000 stemmen uitgebracht. Alle twaalf ANWB Verkeerspleinen (in iedere provincie één) zijn aangelegd en feestelijk geopend.


 • Tijdens de zomervakantie zijn de 12 schoolpleinen omgetoverd tot ANWB Verkeersplein en van 22 september t/m 6 oktober zijn deze verkeerspleinen onthuld. Het waren feestelijke momenten, waarbij het verkeersplein officieel werd geopend d.m.v. het doorknippen van een lintje.
    

  Verkeerslessen en lesmaterialen

  Naast de opening hadden veel scholen verkeersactiviteiten georganiseerd, zoals een fietscheck of een verkeersquiz in de klas. Ook kregen leerlingen les van een Streetwise-instructeur. Bij sommige openingen was een burgemeester, gedeputeerde of wethouder aanwezig. Op www.anwb.nl/verkeerspleinen zijn alle alle openingsfoto’s te zien.
    
  Tijdens de openingen waren er voor de scholen niet alleen bloemen, ook ontvingen zij lesboekjes. De leraren kunnen hiermee aan de slag, zodat het ANWB verkeersplein optimaal gebruikt wordt. Zo bevat het lesmateriaal een checkkaart waarmee leerlingen hun fiets kunnen controleren en een ANWB Verkeersplein-certificaat. Dit certificaat ontvangen leerlingen na afronding van het programma.
   

  Meer informatie

  Meer informatie over de ANWB verkeerspleinen is te vinden op de website van de ANWB. Klik hier om naar de website te navigeren.

Relevantie

Scroll naar boven