Werkprogramma Fietsendiefstalpreventie 2002-2006

  • Soort:Beleidsdocumenten
  • Uitgever:Gemeente Amsterdam
  • Datum:01-02-2002

In het integraal werkprogramma Fietsendiefstalpreventie 2002-2006 staan de voornemens om het probleem van fietsdiefstal in Amsterdam aan te pakken.


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • In de politieregio Amsterdam-Amstelland wordt op jaarbasis 16% van het totaal aantal fietsen gestolen, zo blijkt uit de Politiemonitor Bevolking 2001. Het diefstalprobleem heeft tot gevolg dat te veel Amsterdammers op een kwalitatief slechte fiets rijden, geen fiets (meer) hebben of hun dure fiets niet durven gebruiken. Dit is een negatieve ontwikkeling aangezien het fietsgebruik een belangrijk speerpunt is in het Amsterdams verkeer- en vervoersbeleid.
    In het integraal werkprogramma Fietsendiefstalpreventie 2002 – 2006 staan de voornemens om het probleem van fietsendiefstal in Amsterdam aan te pakken. Doelstelling van het programma is: Door een integrale aanpak van het probleem fietsendiefstal moet het aantal fietsendiefstallen in Amsterdam, gebaseerd op cijfers van de Politiemonitor Bevolking, ten opzichte van het jaar 2001 met 4 procentpunten zijn gedaald tot maximaal 12 % in 2006.
    De uitvoering van het programma is gebaseerd op twee pijlers, namelijk de aanpak van locaties waar veel fietsen worden gestolen en geheeld en het doorbreken van de keten van niet geregistreerde fietsen.
    De nadruk in 2002 zal liggen op de realisatie van haalbare projecten en of maatregelen.
    De aanpak is gebaseerd op de gedachte dat door middel van het boeken van kleine successen er langzamerhand weer een gedachteverandering kan worden bewerkstelligd over de manier waarop verschillende doelgroepen (o.a. fietsenbezitters, gelegenheidsdieven en branche) tegen het diefstalprobleem aankijken.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Werkprogramma Fietsendiefstalpreventie 2002-2006

Scroll naar boven