Schrijf u in voor de Fietsberaad Nieuwsbrief

 Security code

Verhalen uit de Fietsstad

 • Soort:Onderzoeksrapport
 • Auteur:De Urbanisten
 • Uitgever:College van Rijksadviseurs, Gemeente Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam
 • Datum:20-05-2019
Het College van Rijksadviseurs heeft vier stedenbouwkundige bureaus gevraagd welke ruimtelijke maatregelen er zijn te nemen om de positie van de fiets in de toekomst zeker te stellen.

 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
 • In het kader van het programma "Ontwerpen aan Nederland Fietsland" ontvingen De Urbanisten van het College van Rijksadviseurs, de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam de uitnodiging voor het verrichten van een ontwerpend onderzoek naar de 'Fietsstad van de 21ste eeuw'.

  Doel is het onderzoeken van en het ontwerpen aan de principes van de 'Fietsstad van de 21ste eeuw' en het toepassen daarvan op het nieuwe stadsdeel Havenstad in Amsterdam. Havenstad wordt Fietsstad!

  Een aantal vragen staan centraal in het ontwerpend onderzoek: welke stad ontstaat, als we bij het ontwerpen van deze stad de fietser het belangrijkste personage maken? Hoe ziet die Fietsstad er uit? Wat vooral, wat speelt zich af in deze Fietsstad?

  De resultaten van het onderzoek zijn gebundeld in de strip "Verhalen uit Fietsstad - Amsterdam en de Fietsstad in de 21ste eeuw". Dit beeldverhaal vertelt in een aantal korte episodes over het stadsleven dat zich afspeelt in Fietsstad. Aan de basis van dit verhaal staat een uitgebreid onderzoek, dat wij in deze presentatie graag delen.
   

Relevantie

Scroll naar boven