Ouderenproject Doortrappen krijgt vervolg

  • Soort:Artikel Fietsverkeer
  • Auteur:Karin Broer
  • Uitgever:Fietsverkeer nr. 42
  • Datum:30-05-2018

Doortrappen probeert ouderen te bereiken met een boodschap over fietsveiligheid op plekken waar ouderen toch al komen, bijvoorbeeld een recreatieve fietstocht of een klaverjasavond. De ervaringen met een aantal pilots pakken positief uit. IenW wil er fors op inzetten de komende tijd.


 

Klik op de knop om de link te openen (opent in een nieuw venster)

downloaden
  • De oudere fietsers vormen zoals bekend een risicogroep. Het CBS meldde dat er in 2017 voor het eerst meer dodelijke slachtoffers vielen op de fiets dan in een auto. Driekwart van de fietsslachtoffers is ouder dan 65 jaar. Ouderen kunnen zelf het nodige doen om hun eigen veiligheid te bevorderen. Er is alleen één probleem: ouderen voelen zich vaak niet aangesproken als het over fietsveiligheid gaat.

    De kern van Doortrappen is daarom de positieve boodschap, blijven fietsen, te brengen op plekken waar ouderen toch al samenkomen. Deze aanpak is in 2017 getest in vier pilot-gemeenten: Amersfoort, Ouder-Amstel, Alphen aan de Rijn, Amsterdam. Zo werd bijvoorbeeld op een kaartavond een gesprek gevoerd over fietsveiligheid aan de hand van risicokaarten.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Ouderenproject Doortrappen krijgt vervolg

No data found
Scroll naar boven