Ook Den Haag zet fietsvlonders in

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:13-05-2019
Het begon in Rotterdam. Die wonnen er zelfs de Tour de Force innovatieprijs mee. De fietsvlonder wordt langzamerhand in steeds meer gemeenten ingezet om te bekijken of er draagvlak is om een autoparkeerplaats te vervangen door fietsparkeerplaatsen. Nu ook in Den Haag.

 • vlonders_denhaag-(1).gifIInwoners van de gemeente hebben sinds kort de mogelijkheid om zo’n fietsvlonder aan te vragen. Aanvragen kan wanneer een aantal huishoudens een handtekening heeft gezet op de aanvraag.  

  Een fietsvlonder is een plank met daarop 4 fietsbeugels met plek voor 8 fietsen. De vlonder is net zo groot als een parkeerplek voor auto’s. Als er na 3 maanden geen ernstige bezwaren zijn van bewoners, dan wordt de vlonder weggehaald en vervangen door  een breder trottoir met permanente fietsbeugels. De fietsvlonder verhuist naar een andere straat waar een aanvraag is gedaan. Den Haag heeft er 10 klaarliggen.

  De primeur in Den Haag hebben de Galileïstraat en de Marcelisstraat. In beide straten hebben de bewoners zelf het initiatief genomen om te vlonders te plaatsen.

  In de Galileïstraat wonen veel mensen die regelmatig fietsen, maar die geen eigen fietsenberging hebben. Hierdoor staan veel fietsen op de stoep. De fietsvlonder is dus een mogelijke oplossing. In de Marcelisstraat is ervoor gekozen ook bomen naast de vlonder te plaatsen.

  [Illustratie Gemeente Den Haag/DPI Animation House/Fietsberaad]

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Ook Den Haag zet fietsvlonders in

No data found
Scroll naar boven