Webinar: Ervaringen met voetgangersgebieden in 1,5 m-samenleving

Webinar: Ervaringen met voetgangersgebieden in 1,5 m-samenleving

Organisator: CROW Fietsberaad, VNG en Stadswerk
Datum: 1-7-2020, 15:00 - 16:30
Locatie: Webinar
Voetgangersgebieden lopen voorop als het gaat om verkeersmaatregelen in het kader van de 1,5 m-samenleving. Medio mei werden in verschillende centrumgebieden al uiteenlopende maatregelen genomen: eenrichtingsverkeer voor voetgangers, markering voor wachtrijen, stickers met afstandsinstructies, coaches en zelfs een heuse voetgangersrotonde. Tijdens deze gratis webinar willen we een tussenstand opmaken. Welke maatregelen hebben gemeenten in de praktijk gebracht? Hoe krijg je grip op de drukte? Wat werkt wel en wat niet?  Wilt u zelf uw ervaringen delen? Geef dit svp door via fietsberaad@crow.nl.
 • Agenda:
  • Opening door Ton Hesselmans (CROW, o.a. betrokken bij het innitiatief maaksamenruimte.nl)
  • Korte toelichting op mogelijke maatregelen in voetgangersgebieden uit de notitie “Maatregelen voor de stedelijke mobiliteit in de 1,5 m samenleving”;
  • Fred Aalders (Nijmegen): intensief monitoren van het aantal voetgangers in het gebied in plaats van vóóraf maatregelen nemen. Meten is weten.
  • Rico Andriesse (Goudappel Coffeng): wat zijn de lessen uit een expeditie naar Enschede, Den Bosch, Tilburg, Gouda en Deventer.
  • André de Wit (Rotterdam): De Rotterdamse aanpak voor herstel uit de corona-crisis kenmerkt zich door participatie, onderzoek, actie en vooruitkijken. In de presentatie verteld André meer over de achtergronden en de uitkomsten van deze aanpak. Zoals onder andere de enquête naar 1,5 meter knelpunten in de buitenruimte en de straten- en pleinenaanpak. Tenslotte geeft hij een doorkijkje wat we verder doen met de opgehaalde informatie en ervaringen.o.a. ervaringen met maatregelen in en rond uitgaansgebieden.
  • Veel ruimte voor vragen en interactie, ondersteund met enkele polls.
  Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door CROW, VNG en Stadswerk in het kader van het Platform Ruimte voor Lopen en maaksamenruimte.nl . Handige informatie over stedelijke mobiliteit in de 1,5 m-samenleving vindt u op deze pagina: https://www.fietsberaad.nl/Corona-maatregelen-stedelijke-mobiliteit
   

Relevantie

Terug naar '2020'
Submenu openen

Webinar: Ervaringen met voetgangersgebieden in 1,5 m-samenleving

Scroll naar boven