Werkfietsen

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:07-07-2005
In sommige Nederlandse steden zijn de bakfiets en de fiets met aanhanger al langer bezig aan een revival. Bekendste voorbeeld is wellicht Houten, waar niemand meer opkijkt van een fiets met aanhanger voor de kinderen, of de boodschappen. Toch gaat het niet om een typisch Nederlands fenomeen.

  • In sommige Nederlandse steden zijn de bakfiets en de fiets met aanhanger al langer bezig aan een revival. Bekendste voorbeeld is wellicht Houten, waar niemand meer opkijkt van een fiets met aanhanger voor de kinderen, of de boodschappen. Toch gaat het niet om een typisch Nederlands fenomeen.
    Sterker nog, in veel ontwikkelingslanden is de 'werkfiets' voor veel mensen van levensbelang. En de inventiviteit die daarbij aan de dag wordt gelegd om nieuwe concepten te bedenken, kent nauwelijks grenzen.
    Op de website workbike.org zijn talloze voorbeelden te vinden. Met veel fietstaxivarianten, maar ook met transportfietsen voor speciale doeleinden. Soms met een hobbyistische knipoog, maar er zijn ook voorbeelden te vinden met een meer serieuze grondslag.
    Meer info: Workbike website

Relevantie

No data found
Scroll naar boven