Steeds meer Apps voor fietsers en verkeerskundigen

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:25-06-2012

Het aantal apps voor de smartphone is inmiddels bijna niet meer te tellen. In de Appstore van Apple en de Play Market van Google Androïd zijn er vele honderduizenden te vinden. Ook voor de fietser zijn er inmiddels tientallen apps beschikbaar. En steeds vaker worden apps ook ingezet voor verkeersonderzoek.


 • In het nieuwste nummer van Fietsverkeer wordt op de mogelijkheden van de verschillend apps uitgebreid ingegaan. Hier de top-10 uit dat artikel, aangevuld met enkele recent verschenen of nog niet genoemde apps.

  1. Fietsen
  Er zijn verschillende knooppuntenplanners, maar de mooiste komt van de ANWB. Met mogelijkheden om routes in te voeren, vast te leggen en te volgen. En een beschrijving van bezienswaardigheden en horeca onderweg.
  2. Fietsrouteplanner Zuid
  Zuid Nederland kent zijn eigen universele fietsrouteplanner op het web en daar is nu ook een app van. Met net als een TomTom gesproken aanwijzingen voor onderweg.
  3. Burger Connect
  Overzichtelijke app om allerlei problemen bij de gemeente te melden. Bijvoorbeeld losliggende tegels. Met de mogelijkheid een foto van de situatie mee te sturen.
  4. Bordje weg
  Laat de gebruiker zelf problemen melden. Dat zien we meer. Deze app is om verdwenen bordjes te melden in LF-routes en knooppuntnetwerken.
  5. Trein en fiets
  Veel - statische - info over de fietsvoorzieningen bij stations. Met een poging er met tweets een actueel element aan toe te voegen, maar daar wordt hoofdzakelijk geklaagd over van alles en nog wat.
  6. Fietsdiefstal
  Bedoeld als check bij de aanschaf van een tweedehands fiets. Je kunt het merk en framenummer of het chipnummer invoeren en de app kijkt in het fietsdiefstalregister of hij daar gemeld staat.
  7. Ridetracker
  Eén van de vele tracking-apps. Laat (ongeveer) zien hoe je bent gereden. En geeft daarnaast ook afstanden, gemiddelde snelheid en dergelijke weer. Illustreert aardig de mogelijkheden die tracking biedt.
  8. Maastricht Bereikbaar
  Een app met vele mogelijkheden voor alle vervoerwijzen en actuele lokale verkeersinfo. Inclusief een overzicht van de fietsparkeervoorzieningen.
  9. ViaStat Dashboard
  Een algemene verkeers-app, met per gemeente aantal en locatie van verkeersslachtoffers en gegevens over bereikbaarheid.
  10. Fietsen123
  Handige app met alles wat een fietser nodig heeft: fietsenmakers, oplaadpunten, horeca en fietsverhuur. Plus het nieuws van de gelijknamige fietsrecreatiewebsite.
  11.Stop Heling
  Een app waarmee aan de hand van serienummers kan controleren of een product gestolen is. Schijnt ook goed te werken als het gaat om gestolen fietsen.
  12. iHandhaving
  Een app met vele modules gericht op handhaving. In Amsterdam in gebruikt bij het handhaven op (gestolen) fietsen.
  13. Op De Fiets Werkt Beter
  Deze app vergemakkelijkt het registreren van kilometers voor de deelnemers van de fietsactie 'Op de fiets werkt' van Stadsgewest Haaglanden.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Steeds meer Apps voor fietsers en verkeerskundigen

No data found
Scroll naar boven