Provincies en vervoerregio's investeren in meer fietsparkeerplaatsen en snelfietsroutes

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:19-09-2018
Provincies en vervoerregio’s willen samen met gemeenten de komende jaren 111 miljoen euro investeren om het tekort van 150.000 fietsparkeerplaatsen bij stations zoveel mogelijk terug te dringen. Daarnaast liggen er plannen bij de regionale partijen om de komende jaren 400 miljoen te investeren in ruim 600 km aan extra snelfietsroutes.

  • Dat hebben de organisaties bij staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laten weten, naar aanleiding van haar uitvraag voor besteding van de 100 miljoen ‘fietsgeld’ uit het regeerakkoord. De staatssecretaris wil dit bedrag investeren in fietsparkeervoorzieningen bij stations (74 miljoen euro) en in snelfietsroutes (26 miljoen euro). Voorwaarde is dat provincies en vervoerregio’s zelf 60% financieren. Daarvoor hebben ze nu voor 151 miljoen aan plannen ingediend.

    De provincies geven daarbij wel aan dat dit niet genoeg is om tekort van ruim 150.000 fietsparkeerplaatsen in 2030 op te lossen.

    Ook is de bijdrage voor de snelfietsroutes voor de decentrale overheden vooralsnog een druppel op een goeiende plaat, blijkens het feit dat men de komende jaren nog minstens 600 kilometer aan snelle fietsroutes wil aanleggen, met een ambitie voor nog eens 400 kilometer na 2021.

    Recent hebben provincies, vervoerregio’s en gemeenten geïnventariseerd waar de afgelopen jaren snelfietsroutes gerealiseerd zijn en waar binnen afzienbare tijd de schop in de grond gaat. De resultaten zijn weergegevens in deze infographic.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Provincies en vervoerregio's investeren in meer fietsparkeerplaatsen en snelfietsroutes

No data found
Scroll naar boven