Overal een deelfiets met één account

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:30-01-2018

Een aantal leveranciers van deelfietsen heeft afspraken gemaakt die ertoe moeten leiden dat men in de toekomst met één account gebruik kan maken van al hun deelfietsen.


Tot nu moet men bij iedere leverancier afzonderlijk een account aanmaken en voor de veelgebruikers kan dat leiden tot een portemonnee vol pasjes of een smartphone vol met apps.

Een zogenaamd interoperabel systeem voor het huren en delen van fietsen van verschillende organisaties wil daar een oplossing voor bieden. CROW-Fietsberaad en de organisaties die samenwerken in de Tour de Force pleiten al langer voor zo’n systeem dat er nu ook lijkt te komen.

Er ligt een intentieverklaring die door een aantal deelfietsbedrijven is ondertekend, zoals bijvoorbeeld Mobike, BimBimBikes, Donkey Republic, Urbee, Hello Bike en Next Bike. Die voorziet in een planning die er uiteindelijk toe moet leiden dat op 1 maart 2019 de reiziger met een account bij één van de deelfietsproviders toegang krijgt tot alle aangesloten deelfietssystemen.

De bedrijven gaan dan onder andere beschikbaarheid, prijsinformatie en de locatie van de fietsen delen en het mogelijk maken de huur te starten en te stoppen via andere partijen. Ook zal het mogelijk worden via dat account slimme fietssloten open te maken van andere providers.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Overal een deelfiets met één account

Scroll naar boven