Nijmegen projecteert de pop-up fietsenparkeerplaats

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:21-09-2018
In een handomdraai een fietsparkeervak, zonder te slepen met fietsenrekken. Een uitkomst op plaatsen waar alleen af en toe extra stallingsruimte nodig is. Na Amsterdam introduceert nu ook Nijmegen de ‘projectie pop-upstalling’.

  • In Amsterdam deed men met zo’n projectiestalling al goede ervaringen op de Albert Cuypmarkt. Daar worden tijdens uitgaansavonden vanaf 20:30 uur al enige tijd fietsparkeervakken geprojecteerd op het wegdek.

    In Nijmegen speelt het probleem vooral op maandag-, dinsdag- en woensdagavond en –nacht imn de Betouwstraat. Daar stapelen de geparkeerde fietsen van cafébezoekers zich op.
    Omwonenden hebben hier last van en de stoep is niet meer begaanbaar. De gemeente hoopt dit op te lossen door vóór de fietsenstalling aan de Bisschop Hamerstraat (op de kruising met de Molenstraat) een pop-up fietsenparkeerplaats op de stoep aan te wijzen.

    Als de groene LED-projectie met fietssymbool op de stoep schijnt, mag je je fiets daar parkeren. Dat is alléén tussen 21.00 uur en 06.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag. Op de andere nachten in de week is het de bedoeling dat de fietsenstalling aan de Bisschop Hamerstraat gebruikt wordt. Die is dan tot 05.00 uur geopend. De gemeente onderzoekt of het nodig is dat de stalling ook op maandag t/m woensdag langer open blijft (nu sluit die om 00.00 uur).

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Nijmegen projecteert de pop-up fietsenparkeerplaats

No data found
Scroll naar boven