Groningen pakt stallingtekort rond station aan

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:01-09-2010

Rond station Groningen is het aantal stallingplaatsen voor fietsen fors uitgebreid. Ook wordt het weesfietsenprobleem aangepakt.


Ondanks het Stadsbalkon, de fraaie stalling onder het stationsplein, kampte Groningen rond het station nog altijd met een overschot aan geparkeerde fietsen. De gemeente hoopt nu een goede slag te staan met een uitbreiding van het aantal plaatsen tot 9500. Ruim 4000 plaatsen zijn beschikbaar in het Stadsbalkon, andere plaatsen zijn te vinden in de vernieuwde fietsflat, in de bewaakte NS-stalling en in diverse losse rekken, onder andere achter het station aan de Achterweg.
In het Stationsgebied mogen fietsen alléén in een rek staan en niet los ergens anders. Fietsen buiten de rekken kunnen worden weggehaald. Bovendien mogen fietsen maximaal twaalf dagen achtereen in de openbare rekken in het Stationsgebied staan.
De bewaakte NS-stalling is gratis als fietsers hun fiets ná vrijdag 13.00 uur stallen en weer ophalen vóór maandag 12.00 uur. Te vroeg en/of te laat? Dan moet er voor alle dagen (ook het weekeinde het normale tarief van 1,20 euro per dag worden betaald.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Groningen pakt stallingtekort rond station aan

Scroll naar boven