Fietsprogramma B-Riders krijgt vervolg

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:06-09-2018
 • Startdatum:6-9-2018 00:00:00
Het fietsstimuleringprogramma B-Riders van de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) gaat als zelfstandig project verder.

 • Het project B-Riders was onderdeel van het programma Beter Benutten, waarin het ministerie van IenW en de provincie Noord-Brabant samenwerken. B-Riders kregen een beloning in de vorm van een vergoeding per kilometer of punten om de auto te verruilen voor de fiets. 

  Na een aanbesteding is het project nu gegund aan Mobility on the Move BV (met enkele van dezelfde bureaus als die aan B-Riders werkten: communicatiebureau Keizer, D&B en Mobidot). Die gaat het programma Go Velo aanbieden aan Brabantse werkgevers. Ring-Ring heeft een aanbod voor de Brabantse gemeentes.

  Het Go Velo programma is mede ontwikkeld vanuit B-Riders en Ring-Ring is een bestaand landelijk opererend fietsprogramma. Beide partijen gaan samenwerken om het gebruik van de fiets verder te stimuleren. De ambitie is om het aantal Brabanders dat fietst naar het werk de komende jaren verder te laten stijgen met behulp van de huidige community aan B-Riders en de betrokkenheid van bedrijfsleven en lokale overheden. Go Velo wordt al ingezet in Amstersfoort en Leusden en binnenkort om hinder bij werkzaamheden aan de N200 bij Amsterdam terug te dringen.

  Volgens de provincie was B-Riders succesvol. Sinds de start in 2013 zouden ruim 4000 forenzen hun auto laten staan om met de fiets naar hun werk te gaan.

  Fietsprogramma B-Riders krijgt vervolg

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Fietsprogramma B-Riders krijgt vervolg

No data found
Scroll naar boven