Amsterdam ontvangt 18 Europese Fietsburgemeesters en opent fiets-architectuurtentoonstelling

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:31-01-2020
De tweede internationale 'Bicycle Architecture Biennale' (BAB), een tentoonstelling van opvallende en vooruitstrevende fiets architectuur, komt weer naar de Amsterdam.

  • BYCS en partners organiseren de tentoonstelling vanaf 6 februari tot en met 5 maart in de Stopera . Ze vieren daarmee ook het feit dat er wereldwijd meer dan 100 fietsburgemeesters en junior fietsburgemeesters actief zijn. 18 van hen - onder meer uit Parijs, Madrid, Istanbul, Den Haag en Amsterdam komen bij elkaar tijdens een 'European Bicycle Mayor Summit’.

    De tentoonstelling laat 19 vernieuwende architectonische fiets fietsontwerpen zien uit 9 verschillende landen, waaronder 4 projecten uit Nederland (Delft, Den Haag, Purmerend en Utrecht).  De drie overkoepelende thema’s - Routes, Connections en Destinations – tonen binnen de tentoonstelling de verschillende manieren waarop de fiets mensen en plekken positief verandert. De tentoonstelling wil vooral laten zien hoe fietsarchitectuur verder gaat dan alleen het functionele ontwerp, en dat het bijdraagt aan een gezondere levensstijl, een beter klimaat en een duurzame economie.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Amsterdam ontvangt 18 Europese Fietsburgemeesters en opent fiets-architectuurtentoonstelling

No data found
Scroll naar boven