Webinar: Wat betekent het LEV-kader voor wegbeheerders?

Webinar: Wat betekent het LEV-kader voor wegbeheerders?

Organisator: CROW-Fietsberaad en ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Taal: Nederlands
Datum: 22-4-2021, 14:30 - 16:00
Locatie: ZOOM
Zaal open: 14:25
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan een nieuw nationaal toelatingskader voor lichte elektrische voertuigen (LEVs). Een outline van het nieuwe kader is in december 2020 verstuurd naar de Tweede Kamer. Tijdens de bijeenkomst informeren we wegbeheerders over de stand van zaken van het LEV-kader en gaan we met hen in gesprek over de plaats op de weg van LEVs. Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor medewerkers van decentrale overheden.
 • Tijdens de bijeenkomst zullen we uitgebreid stilstaan bij LEVs en het LEV-kader. De volgende specifieke vragen komen o.a. aan de orde:
   
  • Wat zijn LEVs, welke voertuigen vallen onder de verschillende categorieën en wat zijn de verschillen met de huidige situatie?
  • Welke zorgen, wensen en kansen zijn er met dit LEV-kader?  
  • Wat is de relatie tussen het Nationaal toelatingskader LEVs en andere ontwikkelingen voor steden?
   
  Deze vragen komen voort uit een traject dat doorlopen is samen met wegbeheerders over de plaats op de weg van dit soort voertuigen. DTV Consultants heeft in opdracht van IenW dit traject begeleid en een notitie opgesteld waarin deze vragen aan de orde komen. In de bijeenkomst zal DTV Consultants een samenvatting geven van de notitie.
   
  Tijdens de bijeenkomst zal ook het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) een preview geven van de voorlopige resultaten van haar onderzoek naar LEVs. Het KiM heeft namelijk onderzocht wat de huidige en eventueel toekomstige rol is van LEV en LEVV in het mobiliteitssysteem en wat de bijbehorende veiligheids- en duurzaamheidsaspecten zijn.  Het onderzoek zal naar verwachting voor de zomer zijn afgerond, maar de eerste en voorlopige inzichten zullen worden gedeeld tijdens dit Webinar.
   
  Let op! Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor medewerkers van decentrale overheden.

Relevantie

Terug naar '2021'
Submenu openen

Webinar: Wat betekent het LEV-kader voor wegbeheerders?

Scroll naar boven