Kenniscafé - Ieder kind een fiets

Kenniscafé - Ieder kind een fiets

Organisator: Tour de Force
Taal: Nederlands
Datum: 8-7-2021, 09:30 - 11:30
Locatie: Online via Zoom
Tour de Force organiseert op 8 juli een kenniscafé over het pilotproject 'Ieder Kind een Fiets. Deze pilots zijn door vijf gemeentes uitgevoerd, met steun van de ANWB en het Ministerie van I&W. Het resultaat hiervan delen we graag met jullie in dit kenniscafé.
 • De afgelopen anderhalf jaar hebben vijf steden, die actief zijn als Fietsstad vanuit de Tour de Force, experimenten uitgevoerd. Het doel van deze experimenten was om als stad een werkwijze te ontwikkelen waarmee kinderen die geen fiets hebben toch toegang tot een fiets kunnen krijgen. Zonder fiets kun je immers ook niet leren fietsen, en dus niet op de fiets naar school of bibliotheek. Deze pilots werden met steun van de ANWB en het ministerie van I&W uitgevoerd. Het is geen makkelijk project; er komt veel bij kijken en er zijn veel partijen nodig om succes te boeken. Maar met vallen en opstaan is een mooi resultaat bereikt die we graag i.s.m. gemeenten, provincies en andere maatschappelijke organisaties willen delen. We hopen dat hierdoor meer gemeenten geïnspireerd worden om hier ook mee aan de slag te gaan.

  De vijf pilots hebben plaatsgevonden in Tilburg, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Zwolle. Je kunt de laatste update over deze pilots hier lezen.


  Programma

  9.30  -  Introductie, aanleiding en programma

  9.40  -  Een interview met Robert van Asten (Wethouder van Den Haag) en Esmah Lahla (Wethouder van Tilburg) over het belang van fietsbezit voor kinderen, en het leren fietsen.

  10.00  -  Presentaties over de praktijk en aanpak van de pilots door gemeenten Den Haag en Rotterdam

  10.30  -  Korte pauze

  10.40  -  Break-out sessies:
  • 1. Voor gemeenten die erover nadenken/eerste stappen (Inge Veliscek, ANWB)
  • 2. Voor gemeenten die al wat verder zijn, inspiratie en financiën (Angela van der Kloof, Mobycon)
  • 3. Ondersteuning van/door de provincies (Jos Smulders, Provincie Utrecht)
                             
  11.20  -  Slotwoord en hoe verder

Aanmelden

Heeft u zich al reeds aangemeld voor deze bijeenkomst en wilt u zich afmelden? Klik hier.

Relevantie

Scroll naar boven