Kenniscafé - Stimuleren van fietsen naar het werk

Kenniscafé - Stimuleren van fietsen naar het werk

Organisator: Tour de Force & XTNT
Datum: 29-11-2021, 14:00 - 16:00
Locatie: Online via Zoom
In dit Kenniscafé, georganiseerd door Tour de Force i.s.m. XTNT, bespreken we hoe fietsen naar het werk gestimuleerd kan worden, hoe werkgevers hier aan bij kunnen dragen, wat de effectiviteit hiervan is en de benodigde vernieuwing. 
 • In de zomermaanden hebben Jolanda Smit (XTNT) en Roel Lenoir (3pm/Tour de Force) een enquête uitgezet onder de zogenaamde werkgeversplatforms en onder infrastructuurprojecten. Hier werken mensen die bezig zijn met het stimuleren van fietsen naar het werk. Het doel van dit initiatief was in beeld te brengen wat er allemaal op dit gebied gebeurt, kennisbehoeftes boven tafel te krijgen en kennis te delen.
  In deze bijeenkomst gaan we kort in op de resultaten van de enquête. Vervolgens gaan we samen stimulering van fietsen naar het werk verder uitwerken. Dat zit in drie onderdelen:
  * Hoe vertelt een ieder nu het overkoepelende verhaal aan werkgevers? Welke ingrediënten horen in dit verhaal en hoe maken we samen dat verhaal nog beter om werkgevers in beweging te krijgen?
  * Wat kunnen we zeggen over de effectiviteit? Weten we voldoende om goede keuzes te maken in maatregelen om forenzen te verleiden vaker te fietsen en om het verhaal naar werkgevers te onderbouwen? Hoe vullen we eventuele kennisleemtes op?
  * In hoeverre is vernieuwing nodig om de gewenste schaalsprong te realiseren?

  De bijeenkomst is bedoeld voor degenen die de enquête hebben ingevuld en anderen die actief zijn met het stimuleren van fietsen naar het werk.
   
  Vragen? Neem contact op met Jolanda Smit – Van Oijen (j.smit@xtnt.nl) of Roel Lenoir (roel@3pm.nu)
   

Relevantie

Terug naar '2021'
Submenu openen

Kenniscafé - Stimuleren van fietsen naar het werk

Scroll naar boven