A Bicycle for Every Child - Digitale Lancering

A Bicycle for Every Child - Digitale Lancering

Organisator: Mobycon, Tour de Force & Dutch Cycling Embassy
Taal: Engels
Datum: 15-4-2021, 15:30 - 17:00
Locatie: Online via Youtube
Op donderdag 15 april, om 15:30u, lanceert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met Tour de Force, Dutch Cycling Embassy en Mobycon hun boekje over internationale kinderfiets initiatieven. Tijdens deze bijeenkomst worden een aantal internationale organisaties uitgelicht die zich bezig houden met fietsstimulering onder kinderen. Het doel is om ieder kind op de fiets te krijgen, ongeacht hun inkomen, woonplaats, of potentie.
  • LET OP: Deze bijeenkomst is in het Engels.
     



    Naast de lancering wordt er ook tijd gemaakt voor een paneldiscussie tussen een aantal interantionale professionals die zich bezighouden met fietsen voor kinderen. Na de lancering is een gratis digitale versie van het boekje online te vinden (ook in de Fietsberaad Kennisbank!).

    Het boekje is een resultaat van de samenwerking tussen Mobycon, de Dutch Cycling Embassy en Tour de Force, om internationaal inspiratie op te halen voor het Ministerie van I&W over fietsinitiatieven voor kinderen. De informatie over de initiatieven in dit boekje zijn verzameld door middel van persoonlijke contacten, online onderzoek naar verscheidene organisaties, het analyseren van hun doelen, etc. Het doel van dit boekje is om 'lessons learned' te verzamelen over initiatieven die fietsen verzamelen, repareren of aanbieden aan kinderen, of op een andere manier kinderen toegang bieden tot het gebruik van een fiets.

    De lancering wordt live uitgezonden via Mobycon's Youtube kanaal. Deze livestream kun je HIER zien.

    Als je vragen hebt over het boekje of de lancering, neem dan vooral contact op met Stephen Kurz via email: s.kurz@mobycon.nl

    (Angela van der Kloof (Mobycon), Lucas Harms (DCE), and Hugo van der Steenhoven (Tour de Force))

Relevantie

Scroll naar boven