Tour de Force bijeenkomst & workshop - Alle Kinderen Kunnen Fietsen

Tour de Force bijeenkomst & workshop - Alle Kinderen Kunnen Fietsen

Organisator: Tour de Force
Datum: 19-6-2019, 09:30 - 12:45
Locatie: The Greenhouse, Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht, circa 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station
Op woensdag 19 juni organiseert de Tour de Force een bijeenkomst & workshop rondom de aanpak ‘Alle kinderen kunnen fietsen’ van Tour de Force in samenwerking met het Nationaal Fietscongres. In deze vakoverschrijdende bijeenkomst willen wij u informeren, inspireren en uitnodigen uw waardevolle input te leveren. Praat met ons mee over gezondheidswinst, bewegingsruimte en verkeersveiligheid voor kinderen.
 • We starten de bijeenkomst centraal met een key-note door Ad de Bont, partner en stedenbouwkundige bij Urhahn | stedenbouw & strategie en mede auteur van het boek 'De Beweegvriendelijke Stad’. 

  In 'De Beweegvriendelijke Stad' staat Amsterdam model als stad waar fysiek bewegen een vanzelfsprekend onderdeel is van het dagelijks leven. Een inspirerende lezing over hoe de inrichting van de stad kan bijdragen aan onze gezondheid. Naast deze key-note zijn er workshops met deskundige inleiders rond de volgende thema’s:
  • Gezondheidswinst en fietsen; hoe zit het nu met bewegingsarmoede en welke rol kan de fiets spelen voor hun gezondheid? 
  • Kan de gemeente/provincie zorgen voor het Verkeersexamen op alle scholen? Hoe wordt dat nu al in een aantal gemeenten gedaan?
  • Een fietswerkplaats (fietsen voor mensen met een laag inkomen) opzetten in uw gemeente: hoe doe je dat dan? Met voorbeelden uit de praktijk.
  • Wat is een veilige & beweegvriendelijke schoolomgeving en hoe bereik je dat? Wat is de rol van de ouders? Wat kan een gemeente doen? 

  PROGRAMMA
  9.00 - 9.30       Inloop
  9.30 - 10.15     Key-note De Beweegvriendelijke Stad - Ad de Bont (Urhahn)
  10.15 - 10.30   Inleiding workshops
  10.30 - 11.30   Eerste ronde workshops
  11.30 - 11.45   Pauze
  11.45 - 12.45   Tweede ronde workshops
  12.45 - 13.30   Lunch & napraten

  Achtergrond
  Fietsen is voor kinderen dé manier om te leren deelnemen aan het verkeer. Het zorgt voor beweging, zelfstandigheid en mobiliteit. Het aantal kinderen dat op de fiets naar de basisschool gaat neemt de laatste jaren echter om verschillende redenen af.

  In diverse wijken van de grote gemeenten in Nederland groeien kinderen op zonder fiets en zonder fietscultuur. Van huis uit krijgen veel kinderen het fietsen niet mee en in het schoolprogramma is geen tijd voor fietsen. Daarnaast brengen steeds meer ouders hun kinderen met de auto naar school, uit gemak of omdat ze hun kinderen niet zelfstandig aan het verkeer willen laten deelnemen.

  Mede daardoor haalt de meerderheid van de kinderen de beweegnorm niet, nemen overgewicht, suikerziekte en obesitas toe en missen kinderen de kans door fietsen hun leefwereld te vergroten. Terwijl juist bewegen ook nog eens de cognitieve eigenschappen stimuleert en de leerprestatie bevordert. Een ander nadelig gevolg is, dat kinderen geen ervaren fietsers zijn als ze naar de middelbare school gaan en daardoor juist meer risico lopen in het verkeer. Tijd om daar iets aan te doen! 

  Bestel hier uw gratis toegangskaarten
  Omdat wij een gelimiteerd aantal tickets (50 stuks) hebben, willen wij u vragen u aan te melden & uw gratis ticket te downloaden via onderstaande link. Graag attenderen wij u er op dat het evenement gratis, maar niet vrijblijvend is. Wanneer u een ticket download rekenen wij op uw komst. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, dan kunt u uw ticket tot 10 juni kosteloos annuleren zodat wij uw plek aan iemand anders op de wachtlijst kunnen geven.  Klik hier voor aanmelden & downloaden toegangskaart.
   
 • Korting op deelname Nationaal Fietscongres 2019 
  De fiets verbindt vakgebieden, thema’s én mensen. Verbinden is dan ook het thema op het Nationaal Fietscongres dat op 20 juni in Houten wordt georganiseerd (met op woensdag 19 juni het pré-congres). Ben je nog niet eerder naar het Fietscongres geweest, dan is dit je kans. 

  Deelname aan onze Tour de Force bijeenkomst levert u namelijk een aantrekkelijk korting op de toegangsprijs van het Nationaal Fietscongres 2019.
  • Ticket Nationaal Fietscongres 20 juni. We bieden je het ticket graag aan voor € 195. (De reguliere prijs is € 345)
  • Ticket Nationaal Fietscongres 20 juni + Pré-congres 19 juni (fietstocht & diner). We bieden je het ticket graag aan voor €275. (De reguliere prijs is € 425)
  Heeft u interesse in dit aanbod, maak dat dan kenbaar bij het bestellen van uw gratis kaarten van de Tour de Force bijeenkomst. Let op, deze korting is alleen geldig in combinatie met deelname aan de Tour de Force bijeenkomst.

Relevantie

Terug naar '2019'
Submenu openen

Tour de Force bijeenkomst & workshop - Alle Kinderen Kunnen Fietsen

Scroll naar boven