Verkiezing Fietsstad 2020 van start

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:13-08-2019
Nederlandse fietsers bepalen in belangrijke mate wie Fietsstad 2020 wordt.

  • Hoe ontspannen is het om te fietsen in de gemeente, kun je lekker doortrappen en fietsen kinderen veilig naar school? Deze en meer vragen krijgt de fietser als onderdeel van een vragenlijst van zo’n 10 minuten waarin hun mening ervoor zorgt dat fietsen nog veiliger en comfortabeler wordt. De vragenlijst op fietsstad.nl is voor iedereen; van de dagelijkse fietser en fietsforens tot iemand die maar twee keer per jaar op de fiets stapt. Thema's zijn onder meer kwetsbare fietsers, beleving, onderhoud en infrastructuur.

    De antwoorden van de fietsers zijn het belangrijkste onderdeel van de Fietsstad 2020. Hiernaast zijn ook een aantal objectieve gegevens toegevoegd over het fietsen in de Nederlandse gemeenten. Die betreffen de omrijdfactor, stedeljike dichtheid, rotondes en 50 km/uur.

    Op basis van deze gevens reikt de Fietsersbond de eretitel Fietsstad 2020 uit. Maar er is meer te verdienen dan alleen de eretitel. Zo wordt er ook een prijs uitgereikt aan de snelste stijger; de gemeente die het meeste progressie heeft geboekt sinds de Fietsstad 2018. En er wordt wederom een Fiets top 100 bekend gemaakt.

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Verkiezing Fietsstad 2020 van start

No data found
Scroll naar boven