Utrecht houdt veiligheidscontroles om fietsen te stimuleren

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:26-02-2024
De gemeente Utrecht en Goedopweg willen dat nog meer mensen onderweg naar of in Utrecht Oost de fiets pakken. Vanuit het inzicht dat een groter gevoel van fietsveiligheid mensen stimuleert om met de fiets te reizen, gaan politie en handhavers extra fietscontroles uitvoeren in het gebied.

Utrecht Oost is nu al een van de drukste fietsgebieden van Nederland. Het bestaat onder andere uit het Utrecht Science Park en Rijnsweerd, wijken met veel werkgelegenheid en onderwijsinstellingen. Langs de drukste fietsroutes gaan handhavers van de gemeente Utrecht en de politie dit voorjaar extra controles uitvoeren op onder andere het gebruik van fietsverlichting in het donker, telefoongebruik op de fiets en veilig oversteken. Er is dan een mobiele fietsenmaker aanwezig die voor een gereduceerd tarief mankementen aan bijvoorbeeld de verlichting kan herstellen. Met de actie willen de gemeente Utrecht en Goedopweg fietsers er op een vriendelijke manier aan herinneren dat ze fietsveiligheid voor een belangrijk deel zelf in de hand hebben.
 
Goedopweg is een samenwerkingsverband tussen de provincie Utrecht, de gemeente Utrecht, de gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gericht op het stimuleren van duurzame mobiliteit in de provincie Utrecht. De organisatie ondersteunt de gemeente Utrecht in dit project met het voeren van gesprekken met vertegenwoordigers van organisaties, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen in Utrecht Oost die weten wat er in het gebied en op het fietspad gebeurt.
 
 
Bron: Goedopweg
 

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Utrecht houdt veiligheidscontroles om fietsen te stimuleren

Scroll naar boven