Toolkit Verkeerseducatie

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:19-02-2024
De Toolkit Verkeerseducatie biedt een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen om verkeerseducatie te faciliteren. De Toolkit heeft voortaan een eigen website.

 

Klik op de knop om naar een externe pagina te gaan (opent in een nieuw venster)

Ga naar website
Het is belangrijk om verkeersdeelnemers gedurende hun gehele ‘verkeersleven’ kennis, vaardigheden en motivatie bij te brengen voor een veilige verkeersdeelname. Er is een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen om verkeerseducatie te faciliteren: lespakketten, voorlichtingsprojecten, opleidingen, en meer!  De Toolkit Verkeerseducatie biedt overzicht.

Bij subsidieverstrekkers ontstond de wens om een centrale plek te creëren voor verkeerseducatieve producten. Daarom is sinds 2012 op verzoek van de provincies en Regionale Ondersteuningsbureau’s Verkeersveiligheid (ROV’s) de Toolkit Verkeerseducatie in het leven geroepen. De Toolkit is ontwikkeld voor twee doelgroepen: de gebruiker en de producent.

Permanente verkeerseducatie (PVE) staat voor de gedachte dat er educatieprojecten worden aangeboden voor elke leeftijdsgroep en elke vervoerswijze. Het doel is het creëren van voorwaarden voor verkeersveilig gedrag. Permanente verkeerseducatie wil zeggen: het geheel van opeenvolgende en in een doorlopend verband samenhangende activiteiten die leiden tot het behoud van gewenst verkeersveilig gedrag of tot een verandering van het verkeersgedrag.

De Toolkit Permanente Verkeerseducatie heeft voortaan een eigen website.

Relevantie

Scroll naar boven