Test met Bliksemsnelle Baan

  • Soort:Nieuws Fietsberaad
  • Datum:27-10-2020
Langs de N225 tussen Doorn en Leersum ligt sinds kort op het fietspad een blauwe inhaalbaan. Het gaat om een pilot op het fietspad van de toekomst.

Bliksemsnellebaan_l.jpgOm innovatieve ideeën op te halen over de toekomst van het fietspad schreef de provincie Utrecht eind 2019 de prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’ uit. Met deze prijsvraag werden zowel bedrijven als particulieren opgeroepen om vernieuwende ideeën te bedenken die het fietsen aantrekkelijker maken. De winnende ideeën zouden worden uitgetest op het fietspad langs de N225 tussen Doorn en Leersum.

Infrabedrijf KWS, één van de pilotwinnaars, bracht als oplossing de inhaalbaan naar voren. Opzet is dat met minimale ingrepen de verschillende snelheden van de rustige fietser, de e-bikes en de speed pedelecs op het fietspad beter zijn te faciliteren. Met de ‘Bliksemsnelle Baan’ op het fietspad haalt de snelle fietser de langzamere fietser makkelijker en veiliger in. 
 
De Bliksemsnelle Baan wordt vier weken getest. Op basis van de resultaten uit een enquête en een analyse hoe de baan wordt gebruikt, brengt KWS een advies uit of een inhaalbaan potentie heeft om toe te passen op toekomstige of bestaande fietspaden.

Relevantie

Scroll naar boven