Terugblik Kenniscafé - Herinrichting openbare ruimte

 • Soort:Terugblik
 • Datum:08-02-2022
 • Startdatum:8-2-2022 15:32:51
Op dinsdag 1 februari organiseerde Tour de Force, CROW en Platform Ruimte voor Lopen het Kenniscafé - Herinrichting openbare ruimte. Hier vindt u de opname, samenvatting en andere relevante informatie van het kenniscafé.

 • Het kenniscafé begon met een welkomstwoord door Birgit Cannegieter (Tour de Force) en een korte introductie op het thema Herverdeling openbare ruimte door Mark van Gurp (CROW). Vanuit de betrokken partijen zijn in het kader van het onderwerp herverdelen van de openbare ruimte ten gunste van fietsers en voetgangers in 2020 en 2021 diverse activiteiten en kennisproducten uitgevoerd en opgeleverd, zoals factsheets van praktijkvoorbeelden, een notitie met geleerde lessen, kenniscafés en ook ontwerpateliers. De ontwerpateliers staan tijdens dit kenniscafé centraal.

  Hierna presenteerde Miranda Thüsh (ThuisraadRO), Marjolein Scheepers (gemeente Tilburg), Eveline de Jong (Mobycon) en Jolanda de Jong (Urban Synergy) de casus van Besterdring in Tilburg. Zij vertelden over de huidige, drukke situatie in deze straat, waarom deze straat toe is aan een nieuwe inrichting en welke plannen zij tijdens het ontwerpatelier hebben ontwikkeld. Zowel de verkeerskundige blik als de landschapsarchitectonische aanpak waren hierbij van groot belang. Hierna volgde een Q&A sessie.

  Vervolgens presenteerde Willem Scheper (Sweco) en Annemarij Swart (gemeente Nieuwegein) de casus Muntbuurt Nieuwegein. Zij presenteerden de huidige situatie van de Muntbuurt en waarom deze toe is aan vernieuwing, bespraken de werkwijze tijdens het ontwerpaterlier, en presenteerde het resultaat op gebied van verkeer-mobiliteit en landschap-stedenbouw. Hierna volgde een Q&A sessie.Als laatste presenteerde Mark van Gurp (CROW) het eindresultaat van alle activiteiten die Tour de Force, CROW en Platform Ruimte voor Lopen de afgelopen periode hebben uitgevoerd: een infographic en een CROW-Fietsberaadnotitie. De infographic vindt u hier

  Het kenniscafé werd beoordeeld met een mooie 7,4!

  Bekijk hier de opname van de bijeenkomst. 


  Hier vindt u de contact gegevens van de sprekers:
  Birgit Cannegieter (Tour de Force)
  cannegieter@appm.nl 

  Mark van Gurp (CROW)
  mark.vangurp@crow.nl 

  Miranda Thüsh (ThuisraadRO)
  thuisraadRO@kpnmail.nl

  Marjolein Scheepers (gemeente Tilburg)
  marjolein.scheepers@tilburg.nl

  Eveline de Jong (Mobycon)
  e.dejong@mobycon.nl

  Jolanda de Jong (Urban Synergy) 
  jolanda@urbansynergy.nl

  Willem Scheper (Sweco)
  willem.scheper@sweco.nl

  Annemarij Swart (gemeente Nieuwegein) 
  a.swart@nieuwegein.nl
   

Relevantie

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Terugblik Kenniscafé - Herinrichting openbare ruimte

Scroll naar boven