Strava biedt makkelijker toegang tot fietsdata

 • Soort:Nieuws Fietsberaad
 • Datum:08-11-2019
 • Startdatum:8-11-2019 09:31:00
De makers van de Strava app hebben een nieuw web platform in gebruik genomen waarmee je makkelijker toegang kunt krijgen tot fiets- en voetgangersdata.

 • Tot nu toe moest je om Strava te gebruiken als wegbeheerder beschikken over GIS-software. Vooral kleinere en middelgrote gemeenten beschikken daar lang niet altijd over, aldus Strava. Met het nieuwe platform is de data direct zichtbaar te maken op het beeldscherm, voor degenen die bereid zijn daar voor te betalen. Strava noemt geen prijzen, die hangen er vanaf wat men precies aan data wil gaan gebruiken.

  Het platform laat niet alleen zien waar mensen fietsen en lopen, maar daarnaast biedt het ook statistieken over de ontwikkeling van het fietsgebruik in de regio. Die statistieken tonen bijvoorbeeld ook of het om lokale fietsers gaat of dat ze van buitenaf komen.
  sf_routes-(1).JPGEen ‘routeview’-optie laat de kortste route voor fietsers zien tussen twee punten én de meest gebruikte route. Dat kan reden zijn om bijvoorbeeld de kortste route aantrekkelijker te maken.

  Inzoomen op straatniveau laat nog meer details zien van de fietser, zoals geslacht leeftijdscategorie, snelheid en of het gaat om forenzen danwel recreatieve fietsers.

  Strava erkent dat de data uit de app niet volledig representatief is omdat er relatief meer sportieve fietsers gebruikers zijn. Maar meerdere onderzoeken – ook in Nederland - hebben aangetoond dat de data aardig correleert met data die via de traditionele inwinmethoden is verkregen.

  Strava telt op dit moment meer dan 40 miljoen gebruikers wereldwijd. En op de Strava heatmap is te zien dat ook Nederland op die manier ‘op de kaart’ wordt gezet.

 • We werken aan een nieuwe reactiemodule. Het plaatsen van reacties is daardoor tijdelijk uitgeschakeld.

Terug naar 'Kennisbank'
Submenu openen

Strava biedt makkelijker toegang tot fietsdata

No data found
Scroll naar boven